ULTIMA ORĂ! Clujeanul George Maior, fost șef al SRI, dus cu mandat la DNA

George Maior, fostul director al SRI și actualul ambasador al României la Washington, s-a prezentat marți la sediul DNA. Conform unor surse judiciare citate de G4Media, acesta dă declarații în calitate de martor în dosarul Broady, în care se cercetează felul în care Liviu Dragnea a făcut o deplasare în ianuarie 2017 în Statele Unite la inaugurarea lui Donald Trump ca președinte.

Reamintim că, Liviu Dragnea a făcut deplasarea în ianuarie 2017 la Washington alături de pe atunci premierul Sorin Grindeanu. Presa a arătat că această deplasare a fost facilitată de către afaceristul Elliot Broady, în schimbul unei sume care s-ar ridica la aproximativ 1 milion de dolari. 

Fundraiserul republican Elliot Broady este cercetat în SUA pentru acuzaţiile că s-a folosit de accesul la Trump pentru câștig personal și a încălcat Legea privind practicile străine corupte, care prevede că este ilegal ca un cetățean american să ofere oficialilor străini "ceva de valoare” pentru a obține un avantaj comercial.

Conform Huffington Post, procurorii caută date despre 20 de persoane și companii. Toți au legături cu Broidy, cu firmele, cu afacerile și contractele sale în domeniul apărării și cu oficiali străini cu care a urmărit să facă afaceri, printre care actualul președinte din Angola și doi politicieni din România.

Cei doi politicieni ar fi Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, care au fost la Washington la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump din 20 ianuarie 2017. Presa scria la vremea respectivă că ar fi plătit 1 milion de euro pentru această participare.

Adauga comentariu