Uite cine vorbește, alimentând mitocănia cu „viniturile”: Viceprimarul Dan Tarcea susține beneficiile suplimentare pe baza de vechime

După revolta părinților și scandalurile publice provocate de lipsa locurile din creșele clujene, Dan Tarcea a anunțat că în orașul de cinci stele al edilul-șef, se vor face noi creșe și grădinițe, majoritatea în cartierul Mănăștur.

„Avem această preocupare de a face cât mai multe creșe și grădinițe la nivelul municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, la PUZ-urile care sunt aprobate le cerem și câteva studii care să ne arate distanța față de creșe și grădinițe. Le impunem asemenea condiții să rezerve terenul pentru construirea lor sau să facă aceste obiective pe care să le administreze”,  declară Dan Tarcea

Să ne reamintim cum domnul Boc, în iunie 2018, „a găsit” soluția pentru sutele de copii care nu aveau loc în creșe: le dădea bani să meargă la privat.

În 2019 ideile conducerii administrației locale pare că s-au schimbat. Dan Tarcea declară că sunt în construcției două creșe, una pe strada Donath și una pe strada Grigore Alexandrescu.

Viceprimarul Clujului în discuția despre creșele din Cluj-Napoca vorbește cu seninătate despre vechime, dreptate și prioritate. Deși părinții au semnalat inclusiv în ședințe ale consiliului local discriminarea criteriile de departajare pentru locurile la creșe, Dan Tarcea a declarat că nu este discriminatoriu criteriul prin care clujenii cu vechime au prioritate.

„Nu este discriminatoriu. Mi se pare normal ca cei care au o anumită vechime în oraș să beneficieze de niște lucruri suplimentare față de cei care sunt veniți de șase luni sau de două săptămâni”, a spus Tarcea.

 

Adauga comentariu