Uimitoarea asemănare dintre SARS-CoV-2 și politicieni

Am citit despre un studiu al lui Dumitru Jardan, biolog și doctor în științe medicale. Distinsul biolog a secvențiat genomul virusului SARS-CoV-2 care circulă pe teritoriul României pentru a descoperi cum s-a transmis virusul în România și ce mutații a suferit. Una dintre concluziile studiului m-a lăsat perplex. Citez: „Din punct de vedere al evoluției virusului, el sa ve adapta, nu îl interesează să cauzeze o boală gravă, ci să se răspândească cât mai tare. Noi nu credem că virusul acesta vrea să ne omoare. Nu, el vrea să se înmulțească și pentru că vrea să se înmulțească se va adapta în așa fel încât să se răspândească cât mai tare și cât mai repede”.

Măi, frate, dacă nu aș ști precis că SARS-CoV-2 ăsta este un virus, aș zice că-i politician. Ca și virusul, politicienii s-au adaptat încontinuu. Să ne uităm câte mutații au suferit FSN, PNȚ și PNL, de la începuturi până în prezent. Nu o să o iau de la Ana la Caiafa cu mutațiile politice că e plictisitor și deprimant. Dar ce altceva este PSD, decât o mutație a FSN? Sau PNL, după ce a absorbit PDL, care PDL este tot rezultatul unei serii de mutații? Dar Pro România, nu este tot o mutație a PSD? Credeți cumva că USR-PLUS este altceva?

Ca și SARS-CoV-2, politicienii grupați în partide vor să se răspândească cât mai tare. Le reușește de minune. Sunt pline spitalele de virusați și instituțiile publice de politruci. Nici SARS-CoV-2 și nici politicienii nu au interesul să cauzeze vreo boală gravă? Poate. Dar atunci de ce este România atât de bolnavă? Cum se face că 40% din tineri ies din școli analfabeți funcționali? Sau că intri în spital cu o boală și ieși cu două?

Virusul nu vrea să ne omoare. Nici politicienii nu vor să ne omoare. Nu, dar le iese. Așa cum s-a văzut la maternitatea Giulești, la Colectiv și la Piatra Neamț.

Poate că lui SARS-CoV-2 îi vom veni de hac cu un vaccin și vom scăpa. Poate. Dar sigur de politicienii ticăloși nu vom scăpa în veci. Căci vaccin împotriva ticăloșiei încă nu s-a inventat. Ba nu, s-a inventat: votul. Dar sunt mulți antivaxeri. Iar cei care-l folosesc, încă nu s-au imunizat.

Adauga comentariu