UDMR și-a ales candidații pentru europarlamentare. Pe locul III se află o clujeancă

UDMR a prezentat lista pentru alegerile europarlamentare. Printre primii candidați se află clujeanca Hegedüs Csilla, vicepreședintele executiv al departamentului pentru cultură al UDMR. Aceasta a fost în trecut Ministru al Culturii și vice prim-ministru în Guvernul Ponta. Propunerea pentru funcția de Ministru al Culturii, din 2014, nu a fost pe placul tuturor. La vremea respectivă, clujeanca a fost recunoscută pentru expertiza sa în domeniul culturii, însă aspru criticată pentru controversele din declarația sa de avere.


Pe atunci, Hegedüs Csilla a primit sute de mii de euro de la stat, pentru fundația pe care o conducea, precum și fonduri europene, prin Ministerul Culturii, în perioada în care a fost consilier personal al lui Kelemen Hunor. Mai mult, Consiliul Județean Cluj și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, au contribit și ele la fundația Transilvania Trust. Mai multe detalii despre controversele de la vremea respectivă, puteți citi AICI.


Anunțul privind candidaturile la algerile europarlamentare din data de 26 mai 2019, a fost făcut de liderul Uniunii, Kelemen Hunor, în cadrul unei întâlniri în Cluj.


„Consiliul Permanent al UDMR, format din 33 de membri, a decis ordinea candidaților pe primele cnci poziții pentru alegerile europarlamentare, aceasta fiind: Winkler Iuliu, Vincze Lorant, Hegedüs Csilla, Oltean Csongor și Sogor Csaba. Votul a fost secret, analiza fiind una echilibrată. Cei cinci cadidați sunt bine pregătiți, cu o experiență politică serioasă. Vom avea o reprezentare puternică și proporțională în Parlamentul European și vom da o forță în plus fracțiunii maghiare din PPE.”


a declarat Kelemen Hunor, potrivit Ziua de Cluj.


Ca și în prezent, la alegerile din data de 26 mai, UDMR se bazează tot pe două locuri eligibile. Momentan, eurodeputații Uniunii sunt Winkler Iuliu și Sogor Csaba.

Adauga comentariu