UDMR a obținut finanțare de la Guvern pentru proiecte exclusiv pentru Transilvania. Clujul lipsește de pe listă. Csoma Botond și Laszlo Attila dorm?

În cadrul consultărilor și dezbaterii parlamentare privind bugetul de stat pentru 2019, UDMR a cerut și a obținut finanțare pentru o serie de proiecte exclusiv pentru Transilvania. Pe lista investițiilor se află spitale din Sălaj, Mureș, Brașov și Harghita, precum și modernizarea aeroportului din Târgu Mureș și construirea aeroportului din Brașov. Deputatul Csoma Botond și senatorul Laszlo Attila consideră că în Cluj toate merg ca pe roate? Le reamintim noi că și aeroportul din Cluj are nevoie de investiții, la fel și spitalele și Autostrada Transilvania.

În cadrul consultărilor cu partidele din coaliția de guvernare, UDMR a obținut peste 80 de milioane de lei pentru modernizarea și dotarea corespunzătoare a mai multor spitale din Transilvania: 15 milioane de lei pentru dotarea și modernizarea spitalului din Zalău; 22,5 milioane de lei pentru Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului din Târgu Mureș (8 milioane de lei vor incluse în bugetul ministerului de resort) și pentru modernizarea Spitalului Județean Mureș (14,5 milioane); 12,7 milioane lei pentru lucrări de construcții, reparații și achiziții de echipamente medicale ale Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe; 30,6 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, informează evz.ro.

UDMR a obținut alocarea a peste 11 de milioane lei pentru lucrările la aeroportul din Târgu Mureș și 23 milioane pentru construcția aeroportului din Brașov, cel din urmă fiind un demers comun al UDMR și PSD. Consiliile Județene Covasna și Brașov vor acoperi, prin finanțare de la stat, 10 respectiv 13 milioane de lei din aceste costuri.

În urma consultărilor cu partidele aflate la guvernare și a dezbaterii parlamentare privind Legea Bugetului, Uniunea a reușit să asigure, pentru prima dată în ultimii 29 de ani, fondurile necesare pentru construcția autostrăzilor, planificate pentru 2019: o suplimentare de 583 de milioane de lei a fost alocată pentru construcția Autostrăzii Transilvania, fiind vorba de aproape de cinci ori mai multe fonduri față de propunerea inițială a Guvernului; o suplimentare de 38 milioane de lei a fost alocată pentru elaborarea documentației tehnice necesare pentru construcția Autostrăzii Târgu Mureș - Iași; 165 milioane de lei în plus față de propunerea Guvernului pentru construcția tronsonului de autostradă Lugoj–Deva și 17,5 de milioane de lei în plus pentru proiectarea tronsonului Sibiu-Făgăraș; suplimentarea bugetului propus inițial de Guvern cu 178 milioane de lei, pentru construcția tronsonului Turda-Sebeș; suplimentarea bugetului propus inițial de Guvern, cu 300 milioane de lei, pentru reabilitarea drumurilor județene și locale.

Adauga comentariu