UDMR a batut PDL la Cluj la europarlamentare

Alianta PSD-UNPR-PC a castigat alegerile europarlamentare 2014 atat la nivel national, cat si la Cluj, unde a reusit sa obtina 25% din voturi. Judetul nostru va trimite doi deputati in PE: Daniel Buda (PDL Cluj) si Norica Nicolai (PNL Floresti).

Potrivit Biroului Electoral Judetean Cluj, in judetul nostru alianta PSD-UNPR-PC a castigat alegerile pentru Parlamentul European, obtinand 24,96% din voturi.

Pe locul secund se claseaza UDMR, cu 16,44% si abia pe locul trei este PDL, cu 16,14%, urmat de liberali, care au obtinut 13,75% si de PMP, cu 6,57% din voturi.

Candidatul independent Mircea Diaconu a obtinut 6,27% din voturile clujenilor.

Prezenta la vot in randul clujenilor a fost scazuta, de numai 30,91%, fiin inregistrate 177.553 de voturi valabil exprimate si peste 7.700 de voturi nule.

Norica Nicolai si Daniel Buda sunt europarlamentarii clujeni

La nivel national, PSD a obtinut 16 mandate de europarlamentar: Corina Cretu, Ecaterina Andronescu, Catalin Ivan, Dan Nica, Maria Grapini, Damian Draghici, Daciana Sarbu, Ioan Mircea Pascu, Viorica Dancila, Ionel Sorin Moisa, Victor Bostinaru, Claudiu Ciprian Tanasescu, Doru Claudian Frunzulica, Constantin Rebega, Ana Claudia Tapardel si Andi Lucian.

PNL are sase mandate de europarlamentar, dintre care unul din Cluj: Norica Nicolai, Adina Valean, Ramona Manescu, Cristian Busoi, Renate Weber si Eduard Hellwig.

PDL are cinci mandate, dintre care unul din Cluj: Daniel Buda, Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu.

UDMR are doua mandate: Iuliu Winkler si Csaba Sogor.

PMP are doua mandate de europarlamentar: Cristian Preda si Siegfried Muresan.

 

Adauga comentariu