Justitie

UBER, scos din Cluj-Napoca. Vezi sentinta definitiva…

Curtea de Apel Cluj a decis interzicerea prestarii serviciului UBER in Cluj-Napoca, pe motive de practica neloiala. Concret, cei de la ASOCIATIA DE MONITORIZARE TAXI TRANSILVANIA au formulat o cerere de chemare in judecata impotriva UBER SYSTEMS ROMANIA SRL. Dosarul s-a finalizat in toamna anului trecut, iar cei de la UBER au contestat decizia instantei. In apel, inatanta a desfiintat sentinta de fond si a proununtat o decizie definitiva si EXECUTORIE. 

„Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâta S.C. U.S.R. S.R.L. constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj-Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtei. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Decizia este definitivă şi executorie. Pronunţată în şedinţa publică din data de 25.04.2019”, se arata in solutia data de Curtea de Apel Cluj. 

Cu alte cuvinte, serviciul alternativ de transport persoane – UBER nu mai poate opera pe RAZA MUNICIPIULUI CLUJ- NAPOCA. 

Cei de la Asociata de Monitorizare Taxi Transilvania au fost reprezentati de Societatea Civila de Avocatura Campan Timonea. Iata cum au comentat acestia decizia definitiva de astazi. 

„După 2 ani și jumătate de luptă, azi s-a câștigat bătălia cea mare. Curtea de Apel Cluj a pronunțat hotărârea definitvă și executorie prin care a dispus încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de UBER constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca. Prin urmare, UBER nu mai poate funcționa în Cluj-Napoca începând cu data de 25.04.2019. În situația în care UBER nu se va conforma dispozițiilor acestei decizii pronunțate de către instanța judecătorească, există deschisă calea executării silite prin intermediul executorului judecătoresc putându-se aplica penalități de întârziere pentru fiecare zi în care nu se respectă hotărârea judecătorească. În toată perioada de timp în care acest proces s-a aflat pe rolul instanței, au fost administrate probe cu interogatoriul, martori și înscrisuri din toate rezultând că activitatea desfășurată prin intermediul serviciilor UBER este una nelegală în raport de prevederile legislative în vigoare și care creează concurență neloială față de operatorii de transport autorizați. Mai mult decât atât, între timp a fost soluționată o cauză similară și de către Curtea de Europeană de Justiție (C-434/2015) în care aceasta a calificat serviciile UBER ca fiind servicii de transport public de persoane care trebuie să fie supuse regulilor de autorizare și funcționare prevăzute de către legislația națională pentru transportul de persoane pentru a putea fi desfășurate în mod legal. Această hotărâre judecătorească a venit să confirme pe de o parte soluția dată pe fondul cauzei și pe de altă parte, reflectă eforturile susținute ale societății de avocați ”Câmpan Țimonea” pentru a obține câștig de cauză”, arata reprezentantii Casei de avocatura Campan Timonea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *