UBB scoate la concurs peste 9.000 de locuri bugetate la licență și master în 2021. Cazarea în cămine ar putea fi condiționată de vaccinare

Universitatea „Babeș-Bolyai” va scoate la concurs, pentru anul universitar 2021-2022, peste 5.000 de locuri bugetate pentru absolvenții de liceu și peste 10.000 de locuri în regim cu taxă. La acestea se mai adaugă aproape 4.000 de locuri bugetate și peste 6.000 de locuri cu taxă la master. Însă după cum a anunțat rectorul Daniel David, cazarea în cămine ar putea fi condiționată de vaccinare. 

Peste 7.000 de locuri în cămine

„În acest moment pornim cu logica că începem în regim clasic. Și punem la bătaie cele peste 7.000 de locuri de cazare.

Decizia finală va fi luată în luna iulie, de Senat. 

Până aunci apar tot felul de reglementări din partea autorităților, dar în acest moment mergem pe ideea că vom începe în regim clasic, din toamnă. 

Și vom avea grijă să luăm în calcul, în același timp, și interesul, și disponibilitatea fiecăruia pentru vaccinare, dar și necesitatea vaccinării, dacă va fi cazul. Cel puțin pentru locurile în cămine. 

Deocamdată nu am luat o decizie în acest sens, dar o discutăm foarte serios. 

Pe zona de cursuri, lucrurile vor fi foarte flexibile. 

Dacă se vor menține condițiile de pandemie, vom merge pe varianta hibrid, cei care doresc să vină și sunt vacinați, să vină. Ceilalți să aibă oportunitatea online. 

Dacă pandemia va ține și vor apărea mainfestări mai intense ale pandemiei, pentru cămin discutăm foarte serios despre vaccinare.

Dar deocamdată, haideți să pornim cu ideea pozitivă: că începem în regim clasic, cu 7.200 de locuri în cămin și ne adaptăm din acest scenariu”, a declarat Daniel David, rectorul Universității „Babeș-Bolyai” în cadrul unei conferințe de presă susținute luni. 

UBB scoate la concurs pentru studii de licență:

• 5.279 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu
• Circa 10.670 de locuri în regim cu taxă 
• 2.840 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă

Nivel master

• 3.879 de locuri la buget 
• 6.332 de locuri la taxă. 

Oferta UBB pentru anul universitar viitor:

• 252 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță)
• 235 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).
• Specializări noi la Facultatea de Litere și la cea de Inginerie și 12 programe noi de studiu la nivel de master. 

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 12-29 iulie 2021. Informații detaliate pot fi găsite pe paginile fiecărei facultăți.
 

 

 

 

sursa foto: capturauniversitateababesbolyai/facebook.com

Adauga comentariu