UBB s-a razgandit: le va acorda cazare studentilor peste vara

Conducerea Universitatii Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a anuntat in aceasta dimineata ca a gasit o solutie pentru asigurarea unui camin disponibil, prin rotatie, pe perioada vacantei de vara. 

Astfel,  studentii doctoranzi, cei care isi  desfasoara stagiile de practica obligatorie, cei care sunt membri in echipe de cercetare sau de organizare a unor manifestari nationale si internationale, cei care sunt implicati in programe de internship, dar si studentii proveniti din centre de plasament si orfanii de ambii parinti, vor putea beneficia de un spatiu de cazare, pe perioada vacantei de vara, in caminul UBB disponibil. 

“In prezent, pe baza propunerilor avansate de reprezentantii CSUBB, Directia Generala Administrativa a UBB, incearca sa identifice inca o solutie, pentru a raspunde tuturor solicitarilor primite din partea studentilor. Conducerea  UBB  apreciaza  disponibilitatea  Universitatii  Tehnice  din  Cluj-Napoca (UTCN)  de  a  oferi  spatii  de  cazare  studentilor  UBB,  in  caminele  proprii,  aspect  firesc  in conditiile in care, in ultimii ani, UBB a aprobat si a permis cazarea unui numar considerabil de studenti  de la alte universitati clujene, pe  baza Regulamentului de Taxe (tarife) administrative, aprobat de Senatul Universitatii”, au precizat oficialii universitatii. 

Acestia au subliniat ca “in urma unui raport formulat de CSUBB, cu privire la situatia spatiilor de cazare pentru studenti,  Directia Generala Administrativa (DGA) a Universitatii,  a aprobat o serie de lucrari complexe de reparatii si curatenie generala pentru toate caminele aflate in  administrarea  UBB,  pe  perioada  vacantei  de  vara”.  

Astfel, pentru  toate  caminele  se  vor  efectua reparatii si igienizari pe coridoare, casa scarii, oficii, fumoare, grupuri sanitare, sali de lectura si camere. De  asemenea,  sunt  prevazute  si  lucrari  de  exterior, de la  reparatii  tencuiala,  inlocuirea placajelor  ceramice  pentru  scarile  de  acces,  refacerea  finisajelor  deteriorate, si pana la repararea elementelor de tinichigerie si refacerea perimetrala a trotuarelor de protectie cu asfalt si borduri noi. 

“Complexitatea  lucrarilor  prevazute  impune inchiderea  tuturor  caminelor  aflate  in administrarea UBB, pe durate de timp diferite, conform unui grafic stabilit la nivelul DGA”, au mai precizat reprezentatii UBB.

Adauga comentariu