UBB - licitatie de 4 milioane de euro acordata "pe direct" catre Tinmar Energy pentru achizitia de curent electric necesar operatiunilor curente

UBB Cluj este o universitate puternica, nu numai din punct de vedere academic, ci si financiar.

La final de an, UBB a dat o lovitura de proportii cumparand "prin negociere fara publicare prealabila" energia electrica necesara desfasurarii activitatii in toate imobilele si centrele administrative pe care le de tine. Suma e si ea impresionanta: 4 milioane de euro, bani care vor merge la Tinmar Energy, colosul detinut de Augustin Oancea. 

 

 

Grupul de business al lui Oancea s-a extins cu operațiuni și în agribusiness prin achiziția Intercereal. În 2009, Tinmar devenea prima companie românească înregistrată pe Bursa Europeană de Energie (EEX) și făcea trading pe 23 de piețe internaționale. Astăzi, compania oferă servicii integrate – energie electrică, produse petroliere și gaze naturale – destinate consumatorilor industriali și casnici. De asemenea, din anul 2012, compania activează în domeniul energiei regenerabile, dezvoltând parcuri fotovoltaice.

Oancea este relativ junior in business-ul baietilor destepti din energice, dar a reusit doar 6 ani de prezenta pe piata sa se impuna ca jucator REGIONAL pe piata de energie, estimarile fiind ca in 2022 ar putea atinge 1 miliard de euro cifra de afaceri.

 

Adauga comentariu