UBB Cluj a respins contestatia directorului Radio Cluj, Bogdan Rosca, in cazul plagiatului

Comisia de Etica a Universitatii Babes-Bolyai a respins contestatia depusa de catre Bogdan Rosca, managerul Radio Cluj, prin care cerea anularea deciziei prin care se arata ca acesta a plagiat lucrarea sa de licenta. UBB Cluj a respins contestatia, pe motiv ca este “gresit indreptata”.

Bogdan Rosca a contestat la UBB Cluj decizia Comisiei de Etica, luata la inceputul lunii februarie si prin care s-a constatat existenta plagiatului din partea lui, prin preluarea, aproape integral, a lucrarii de licenta de-a unui coleg de la Radio Cluj, Mihai Miclaus.

Drept raspuns, Comisia de Etica a respins contestatia directorului Radio Cluj.

“Conform Regulamentului de organizare si functionare al Comisiei de Etica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, obiectul contestatiilor poate privi doar sanctiunea eventual dispusa, ceea ce nu e aplicabil in acest caz. In plus, temeiul legal procedural, invocat de contestatar, vizeaza Consiliul National de Etica. In consecinta, contestatia e considerata ca fiind gresit indreptata”, arata biroul de presa al UBB Cluj.

Intre timp, cazul plagiatului directorului Radio Cluj stagneaza, pana la o decizie finala. Mai mult, a iesit la iveala si un fapt paradoxal: lucrarea originala, a lui Mihai Miclaus, a fost de mult distrusa. In acest fel, Consiliul National de Etica ar putea sa-i dea castig de cauza lui Bogdan Rosca, nemaiavand cu ce sa compare lucrarea plagiata.

Lucrarea despre care se presupune ca ar fi fost plagiata a fost sustinuta de Bogdan Rosca in 1998 si copiata aproape in intregime de la un coleg de-al sau de la Radio Cluj, Ioan Mihai Miclaus. Acesta a evitat sa dea orice fel de declaratii in acest context. In cazul in care se va dovedi ca lucrarea a fost plagiata, rectorul Ioan Aurel Pop poate solicita instantei sa anuleze titlul de licentiat obtinut de Bogdan Rosca.

 

 

 

Adauga comentariu