U Cluj - premiera trista: a blocat accesul fanilor la comentarii pe pagina de Facebook. "Jurnalistul"- staroste Ovidiu Blag e transparent ca slanina, nu ii convin criticile fanilor

Multe chestii de rahat s-au intamplat in istoria lui U Cluj, dar niciodata nu s-a intamplat ca vreun conducator de club sa inchida gura fanilor uisti. Penultimul conducator al lui U, Radu Constantea, isi asuma cu demnitate criticile pe Facebook, chiar daca unele depaseau cu mult limita. Nu este cazul starostelui de evenimente sportive, prezentatorului cu moaca mereu ingretosata, Ovidiu Blag. El ragaie prin ziare ca e nevoie "de o voce comuna", ragaie ca fanii trebuie respectati, dar cand e sa auda de la fani ce cred ei cu adevarat despre numirea comunistului Raduta si a starostelui Blag la U, ei bine, transparentul Blag aseaza intre fani si club dictatura cenzurii. Bravo, prostane, ieri ti-ai dat examenul de taran de Sinuta in fata lumii!

Intr-un articol-bomba semnat de mine ieri si care i-a enervat maxim pe fani prin dezvaluirile facute, si pe care va rog sa il recititi AICI, spuneam ca Blag e doar un greiere fara serviciu care traieste de pe banii nevestei si se preface ca munceste fiind staroste la evenimente sportive si scriind carti cu tiraj confidential pe care nici dracu nu le citeste. Am primit o gramada de telefoane de la cunoscuti comuni care m-au felicitat, spunandu-mi ca sunt singurul care a avut curajul sa scrie ceea ce gandesc si ei, anume ca Blag e doar un balon de flatulente profesionale. Insa nici eu nu credeam ca poate fi atat de prost. 

Postarea de mai jos a fost facuta cu intentia stricta a lui Blag de a ne arata cum "implineste" el promisiunea facuta de a da o aura academica "proiectului" U. In fapt, Blag a intrat la U doar pentru ca ii facea cu ochiul salariul de 3500 de euro pe luna, caci el iubeste U cu sufletul, dar cu portmoneul il face de bani. 

 

In fapt, Blag l-a atras pe rectorul UBB, Daniel David, intr-un joc foarte periculos, caci UBB numai de scandalurile din fotbal si de furia fanilor U Cluj nu are nevoie. Capul rautatilor, Dan Lazar, despre care se spune ca e Mazarin-ul UBB, apare si el in poza. In fapt, el e artizanul loviturii de stat din interiorul Universitatii, el l-a pus pe Cosmin Irimies sa il sape pe Radu Constantea in continuu, chiar si cand nu era prezent. Intr-un joc de carti, sa va imaginati ca Dan Lazar e tromful, cel care limbeaza dupa brandul U Cluj si vrea cu orice pret sa puna mana pe echipa, apoi vine Cosmin Irimies, care e regele ratalau si adevaratul vinovat al nepromovarii U Cluj din ultimii 3 ani, Constantin Raduta, care e dama cu chiloti de blana ce asteapta slugarnic ordine de la Irimies, iar Blag e juvetele, despre care se stie ca e cea mai proasta carte.

Scrie Blag in postare ca rectorul i-a asigurat de tot sprijinul logistic. Haha, ii reamintim lui Blag, desi e posibil sa fie atat de prost incat sa nu stie, ca nici macar Daniel David, rectorul UBB, un tip tanar la varsta si la spirit, nu poate face minuni peste LEGE. UBB nu are cum sa sprijine U Cluj decat cu niscaiva terenuri de joc, dar nu cu bani, fiindca puscaria ii mananca pe toti ce ce vor face asta. Dar oare Blag i-a spus domnului rector ca, daca Boc se enerveaza intr-o zi si nu mai finanteaza din bani de la consiliul local echipa U Cluj, atunci totul se duce de rapa? Sau fanii U Cluj se gandesc oare cat de periculoasa e faza asta cu UBB, stapana U Cluj, de vreme ce, peste 3 ani, daca Boc nu mai iese primar si vine altcineva, cu alta viziune, taind finantarea, atunci, pe bune, U Cluj o sa dispara definitiv?

Fanilor, nu mai ziceti duma aia cu "orice ar fi, U Cluj va exista". Ca sa existe, U Cluj are nevoie de conducatori fermi si de indepartarea politicului de langa Simbol. 

Planul lui Dan Lazar si Irimies e sa puna mana pe U Cluj si pe brand sub auspiciile UBB, fiindca da bine sa spui asa ceva si sa te folosesti de universitate. De planul asta, care abia acum se realizeaza, v-a spus Mihai Hossu acum aproape 2 ani:

"Nu trebuia să fie aşa. În viziunea primarului Emil Boc, cel care gira în 2016 construcţia de după falimentul societăţii lui Walter, Constantea şi Irimieş- la momentul respectiv având fiecare un plan individual de continuitate a brandului U- urmau să colaboreze la vârful nou apărutei societăţi  „ACSF Alb-Negru al Studenţilor Clujeni”. Trei ani mai târziu e astăzi. Şi nu e pace. (...)

Pentru a putea înţelege mai bine prezentul ne întoarcem în istorie. Una nescrisă până acum, dar reală în totalitate. În primăvara lui 2016 era evident pentru oricine că societatea lui Walter urma să încheie socotelile. Echipa retrograda în „C”, patronul era închis iar marca „U” fusese deja cedată Consiliului local Cluj. Se încheia o etapă, urma alta, „U” nu putea să moară.  Cursa renaşterii începea chiar şi fără un start oficial. Concurenţi, doi dintre oamenii apropiaţi primarului: Radu Constantea şi Cosmin Irimieş.

În proiectul lui Radu Constantea a fost lipit încă din faza incipientă fostul internaţional Ioan Ovidiu Sabău. Retras de ceva vreme din viaţa sportivă, Sabău urma să fie un vector de imagine important care să ofere legitimitate noii construcţii. Apoi, beneficiind de oarecare notorietate în rândul suporterilor, de când cu finala Cupei din 2015 când s-a implicat activ în obţinerea aprobărilor şi chiar a plătit din buzunar pentru trenul special spre Bucureşti, Constantea a mai pus un pilon în construcţia sa: sprijinul fanilor!

Cronologic vorbind, Cosmin Irimieş a fost însă cel care a plecat primul pe drumul dobândirii brandului „U”. Ingenios şi abil, exact însuşiri pe care nu le avea Constantea, Irimieş a început munca din 2015. Din acel an şi până la dispariţia fostei societăţi, sub conducerea directorului general adjunct al Direcţiei Generale Administrative o nouă echipă de fotbal rupea normele performanţei în presa locală: echipa UBB-ului. Căutaţi în presa din vremea respectivă şi o să găsiţi zeci de articole despre echipa UBB-ului (compusă în mare măsură din jucători profesionişti la „U” Cluj) campioană locală, judeţeană, naţională etc, plimbată pe la toate competiţiile internaţionale dedicate studenţilor. În fapt, acesta era planul prin care Cosmin Irimieş se gândea că ar putea cere, de altfel legitim, trecerea brandului „U” la UBB şi continuarea activităţii prin echipa de fotbal a Universităţii. (...)

Cele două proiecte s-au unit în unul singur în biroul lui Boc prin abilitatea lui Irimieş, care a ştiut că porneşte cu şansa a doua într-o eventuală competiţie în faţa primarului. Care, oricum, doar de aşa ceva nu avea chef când timpul îl presa să anunţe soluţia prin care salvează Universitatea. Cumva forţat, dar putem spune că Irimieş s-a „lipit” pe proiectul lui Constantea şi din maternitatea primăriei a ieşit un copil cu doi taţi. Unul preşedinte, celălalt vicepreşedinte.

Funcţia de conducere i-a revenit lui Constantea, dar Irimieş, cu argumentul UBB în spate, nu s-a mulţumit niciodată cu rolul secund".

Venind inapoi in 2021, s-a intamplat ceva: prichindelul Boc s-a enervat pe Radu Constantea care, izolat si lovit din toate partile (situatie de care se face singur vinovat), si-a anuntat demisia din proiectul U fara sa ii spuna lui Boc. Stie toata lumea cat e de razbunator Habarnam Boc cand il faci de cacat. Va zic eu, ca sa nu va mai intrebati: Boc a decis sa "cedeze" managementul U Cluj catre UBB, spalandu-se de U pe maini (asa cum a facut mereu).

Dar universitatile si, mai ales, UBB, nu au capacitatea financiara si nici manageriala de a conduce un club de fotbal, mai ales unul cu simbolistica si greutatea lui U. In fapt, in afara de UBB, restul universitatilor din Cluj nici nu exista ca decizie reala in "consiliul director". Iar UBB exista fiindca Lazar si Irimies i-au impins in fata pe Raduta-Lolek si Blag-Bolek pe post de "sageti".

Potrivit surselor mele, s-au retras sponsori importanti dupa plecarea lui Radu, iar finantarea clubului e pe sponci. Banii de la Consiliul Local sunt importanti, dar nu destui. Se pregateste sa intre in scena impresarul Bogdan Apostu, pretenarul lui Ionut Badea si al lui Blag, alte comisioane, alta distractie, are U de unde sa plateasca. De fapt, chiar, mai are U de unde sa plateasca? Daca Badea ia 7500 de euro si Blag 3500 de euro, daca stafful viitorului antrenor va costa inca 10 000 de euro pe luna (fiindca Enache e adio!), numai fondul de salarii pentru sefime e de 25-30 000 de euro. Ba, suntem tampiti? Merita ciocoflenderii astia atatia bani lunar la un club ce se zbate sa nu retrogradeze in C? 

Ganditi-va la toate astea. Si nu uitati ca ieri, Ovidiu Blag, marele zero-jurnalist care viorbeste de transparenta, a INTERZIS comentariile fanilor. De ce? Fiindca, in trecut, fanii il ardeau pe Radu Constantea, il criticau, injurau, distrugeau (si Constantea tot nu le taia microfonul). Dar fanii nu faceau misto de Radu Constantea. In schimb, de Raduta si Blag, fanii fac misto. Si asta e umilitor pentru cei doi pinguini. Atat de slabi sunt baietii astia doi, ca doar misto se poate face de ei. E drept, un misto trist, fiindca U tot in buda e.

Adauga comentariu