”U” Cluj, la un pas de al doilea FALIMENT! Dacă nu găsesc un investitor privat, clubul intră în insolvență

Universitatea Cluj are probleme serioase cu banii! Managementul clubului de pe Cluj Arena caută de zori investitori care să mențină echipa pe linia de plutire în speranța promovării mult așteptate, anunță cei de la liga2.prosport.ro. Dacă până în iarnă nu se va găsit un om de afaceri dispus să verse sume serioase de bani, se ia în considerare chiar și intrarea în insolvență.

”U” Cluj ocupă locul patru în Liga 2 și pare să fie mai stabilă din punct de vedere fotbalistic decât în sezoanele trecute. Paradoxal, față de edițiile trecute de campionat când jocul lăsa de dorit, conturile clubului erau pline. Acum lucrurile stau invers. Sursele ProSport din anturajul mangementului clujean susțin că echipa are mari probleme cu banii!

Banca Transilvania și Primăria Cluj susțin clubul din punct de vedere financiar, dar se pare că autoritățile locale nu mai au de gând să ofere bani mulți ca în sezoanele trecute. Oricum, banii proveniți de la cele două entități nu sunt suficienți pentru nevoile clubului la care s-au cheltuit bugete imense pentru liga secundă în sezoanele precedente.

Au de luat 550.000 de euro până în iarnă

Șefii de la ”U” au pornit în căutarea unui patron privat care să fie dispus să investească sume mari de bani, astfel ca echipa să promoveze într-un final în Liga 1. Acesta ar trebui să fie dispus să susțină cheltuielile curente, dar și datoriile adunate în urmă.

Dacă nu se va găsi un patron privat, atunci s-ar putea intra într-un proces de reorganizare, dar nu mai devreme de anul viitor.

De ce? Sursele Prosport susțin că Primăria din Cluj trebuie să vireze până în decembrie 550.000 de euro, iar dacă echipa ar intra în insolvență, atunci nu ar mai putea să accese bani publici. Acești bani ar ajuta clubul să rezolve cheltuielile curente din acest sezon precum salarii, deplasări, cantonamente și așa mai departe.

O problemă mare însă sunt datoriile cumulate în timp care au tot fost amânate. Odată cu venirea lui Erik Lincar la echipă, echipa s-a așezat și are cinci victorii și două eșecuri, fiind pe loc de play-off.

Rămâne de văzut dacă managerii lui ”U” vor găsit resursele necesare să țină echipa la nivelul actual pentru a susține jocul bun al echipei din ultima perioadă.

Citește continuarea pe liga2.prosport.ro...

Comentarii

Mihai Drăgoescu

24.09.2021 13:35

Patron privat la un club sportiv organizat pe legea societăților non-profit nu există. Dacă s-ar transforma într-o societate comercială, da, așa s-ar putea găsi un patron sau mai mulți! Un prost de la ProSport o scris o tâmpenie, iar voi ați înghițit-o pe nemestecate.

Mihai

24.09.2021 15:49

Cauta ți un fraier cum a fost Walter, cam greu de gasit

Adauga comentariu