U-BT Cluj a condus cu 20 de puncte la Galaţi, dar a câştigat cu emoţii. Phoenix a avut şase puncte avans, cu cinci minute înainte de final

Echipa clujeană de baschet masculin U-Banca Transilvania s-a impus cu destule emoţii la Galaţi, după ce a avut 15 minute de coşmar, scor final 76-82 (14-23, 10-21, 26-11, 26-27).

 

Clujenii au început perfect partida de pe terenul lui Phoenix şi părea că aveau meciul câştigat la pauza mare, atunci când tabela arăta 22-44. Ieşiţi mai relaxaţi de la vestiare, elevii lui Mihai Silvăşan au început să piardă treptat din avantajul luat, cu cinci minute înainte de final gălăţenii reuşind chiar să aibă şase puncte în faţă, 68-62.

După time-out-ul cerut de „Silvă”, Vlad Moldoveanu a reuşit o aruncare de trei puncte care avea să dea semnalul revenirii în joc a clujenilor. La 72-72, Adamovic a dat şi el un coş de la mare distanţă, acesta fiind decisiv, în cele din urmă, pentru stabilirea învingătoarei, în final U-BT câştigând la o diferenţă de şase puncte. Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun marcator al clujenilor, cu 18 puncte, Dykes, Barro şi Rasic având câte 14 puncte.

Clujenii rămân pe locul 1 în clasamentul Ligii Naţionale şi după etapa a noua, iar acum se pregătesc acum pentru ultimul meci din grupele FIBA Europe Cup, în deplasare cu AEK Larnaca.

Adauga comentariu