U-BT Cluj, cel mai bun start din ultimii şapte ani. Ardelenii au mai repetat performanţa într-un sezon cu finală de cupă europeană

Echipa clujeană de baschet masculin U-Banca Transilvania se menţine pe primul loc al Ligii Naţionale, câştigând şi aseară, 80-71, meciul cu SCM Craiova. Elevii antrenorului aflat la început de drum în această meserie, Mihai Silvăşan, au pierdut un singur joc până acum, acasă cu BCM Piteşti, şi au cel mai bun debut de sezon din 2009 încoace.

Tot un eşec în primele şapte partide au avut clujenii şi în ediţia de campionat 2009-2010, pierzând tot pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaş. „U” Mobitelco, aşa cum se numea echipa atunci, avea să joace finala Ligii Naţionale în acel sezon, pe care a pierdut-o după patru meciuri în faţa celor de la Asesoft Ploieşti, ardelenii luându-şi revanşa în următorul campionat, atunci când au cucerit titlul.

Chiar şi în ediţia 2010-2011 clujenii au avut un start mai slab de sezon decât cel de acum, având două înfrângeri în primele şapte meciuri, statistica repetându-se şi în următoarele trei sezoane. Anul trecut, U-BT a avut tot două înfrângeri, de departe cel mai slab start fiind în ediţia 2014-2015, „studenţii” pierzând atunci cinci meciuri până în etapa a şaptea, potrivit CJSport.ro..

Sezonul actual, pe de altă parte, seamănă izbitor cu cel din 2009-2010 şi în ce priveşte parcursul din cupele europene. U-BT Cluj are victorii pe linie în FIBA Europe Cup până acum, în urmă cu şapte ani reuşind chiar să ajungă într-o finală de cupă europeană, Final Four-ul Ligii Europei Centrale (CEBL) fiind găzduit atunci chiar de Sala Sporturilor „Horia Demian”. După ce au trecut de ELBA Timişoara în semifinale, clujenii au pierdut ultimul act în faţa cehilor de la Miltra Novy Jicin, 78-81, suferind o dezamăgire imensă, Cuic şi colegii săi nereuşind să mai înscrie atunci niciun punct în ultimele cinci minute ale finalei.

Acum, U-BT are şansa să se califice în faza a doua a grupelor Europe Cup chiar de pe locul 1, dacă va câştiga, miercuri seara, meciul cu Gaziantep, din Sala Sporturilor „Horia Demian”, ce  va începe la ora 20:30.

Adauga comentariu