Turul granitelor Romaniei pe bicicleta, o aventura in premiera, pusa la cale de un tanar clujean

Dupa ce a strabatut Transalpina si Transfagarasanul pe bicicleta, a colindat multe dintre soselele care unesc orasele mari din tara, Marius Bucur, un tanar clujean este pregatit sa-si vada visul cel mai mare din ultimii doi ani, in sfarsit implinit. Va pedala pe granitele Romaniei, un traseu de aproximativ 3.000 de kilometri pe care nu l-a mai incercat nimeni cu bicicleta. Il va insoti cel mai bun coechipier la care putea spera: tatal sau de 52 de ani, fost miner in Valea Jiului.

Suntem in grafic cu pregatirile de orice natura pentru Turul Romaniei pe Granita cu Bicicleta, pe care-l planuiesc si-l astept cu sufletul la gura de aproximativ 2 ani. Am ales exclusiv acest traseu pentru tur deoarece nu a fost facut de nimeni pana acum, cel putin din toate informatiile si discutiile noastre. Intentionam sa facem un ocol al Romaniei pe granita, mai exact sa pedalam cat mai aproape de linia imaginara a granitelor tarii, cat mai aproape de tarile vecine, atat cat ne permite infrastructura de orice natura, lucru prin care vom atinge punctele extreme ale Romaniei (V - Beba Veche, E - Sulina, N - Horodistea, S - Zimnicea). Este adevarat ca s-au mai facut multe alte tururi ale Romaniei, fie pe bicicleta sau pe jos, dar traseul pe care ni l-am propus noi sa-l parcurgem nu l-a mai facut nimeni pana acum”, spune tanarul de 26 de ani.

Marius va fi insotit in aceasta calatorie de tatal sau pensionar. Cei doi planuiesc sa porneasca din Arad in prima saptamana a lunii mai.

“Coleg de echipa si de pedala este chiar tatal meu in varsta de 52 ani, fost miner in Valea Jiului, actual pensionar. Tata se mentine intr-o forma fizica deosebita, avand in vedere ca a lucrat 23 de ani in subteran. Face sport zilnic: parcurge zeci sau chiar sute de kilometri pe bicicleta, alearga sau merge pe jos zilnic kilometri intregi. Sunt bucuros sa am langa mine un coechipier cu o varsta dubla fata de a mea, intr-o forma fizica de invidiat, si acela sa fie chiar tatal meu”, spune Marius Bucur.

Ca sa poata duce actiunea la bun sfarsit echipa are nevoie de sprijin financiar.

Pentru noi, orice ajutor financiar inseamna mult mai mult decat "o sponsorizare", iar in acest fel, va vom darui fiecare kilometru pedalat, voua, celor care ne ajutati si sprijiniti. Nu cautam sa ajungem in Cartea Recordurilor, cautam sa ne cunostem pe noi insine, deoarece prin calatorie te schimbi mult, interactionezi mult cu oamenii, te deschizi. Calatoriile m-au schimbat incredibil de mult. Calatoria pentru mine inseamna oameni, adrenalina, cunoastere de sine, cunoasterea locurilor, eliminarea prejudecatilor. Asadar tin sa multumesc anticipat tuturor celor care vor fi alaturi de noi si ne vor sprijini in a duce la final un vis inca neimplinit. Fiecare leu venit de la voi, va avea un moment in povestea noastra!”, a scris Marius pe pagina sa de Facebook.

Cei care doresc sa ii ajute pot depune bani in contul: RO07BTRL01301201T58017XX (RON)
BANCA TRANSILVANIA
Beneficiar: BUCUR MARIUS-CATALIN

 

Comentarii

dada

20.04.2015 18:58

Un tanar petrosanean nu clujean!!!

Adauga comentariu