Turul Granitelor Romaniei pe Bicicleta: Echipa a pedalat peste Carpati si urmeaza sa ajunga la Iasi

Clujeanul Marius Bucur a pornit saptamana trecuta in aventura vietii lui: Turul Granitelor Romaniei pe Bicicleta. In cursa de 3.000 de kilometri il are coechipier pe tatal sau. Echipa care a pornit in premiera pe acest traseu de la Oradea a trecut Carpatii si urmeaza sa ajunga in aceste zile la Iasi.

Dupa ce a strabatut Transalpina si Transfagarasanul pe bicicleta, a colindat multe dintre soselele care unesc orasele mari din tara, Marius Bucur, un tanar clujean, isi vede visul cel mai mare din ultimii doi ani, in sfarsit implinit. Va pedala pe granitele Romaniei, un traseu de aproximativ 3.000 de kilometri pe care nu l-a mai incercat nimeni cu bicicleta alaturi de cel mai bun coechipier la care putea spera: tatal sau de 52 de ani.

“Am ales exclusiv acest traseu pentru tur deoarece nu a fost facut de nimeni pana acum, cel putin din toate informatiile si discutiile noastre. Intentionam sa facem un ocol al Romaniei pe granita, mai exact sa pedalam cat mai aproape de linia imaginara a granitelor tarii, cat mai aproape de tarile vecine, atat cat ne permite infrastructura de orice natura, lucru prin care vom atinge punctele extreme ale Romaniei (V - Beba Veche, E - Sulina, N - Horodistea, S - Zimnicea). Este adevarat ca s-au mai facut multe alte tururi ale Romaniei, fie pe bicicleta sau pe jos, dar traseul pe care ni l-am propus noi sa-l parcurgem nu l-a mai facut nimeni pana acum”, spune tanarul de 26 de ani.

In 14 mai au inceput sa traverseze Carpatii, iar ieri au scapat de partea dificila a traseului.

“Astazi am lasat in urma Carpatii, partea cea dificila a traseului. Am reusit sa ii traversam in 3 zile lungi de pedalat. Au fost 350 km, cu mult vant din fata, cu frig, ploi si chiar cu ceva zapada. Cu toate acestea ne-am bucurat din plin de fiecare urcare grea si mai ales de coborare, pentru ca intotdeauna dupa orice deal exista o vale si dupa orice urcare exista o coborare. Continuam sa pedalam catre inima Moldovei, iar daca vantul ne sufla-n pedale, in doua zile vom ajunge la Iasi”, a scris Marius Bucur ieri pe Facebook.

Sponsorul oficial al proiectului este Iulius Mall, un sustinator activ al manifestarilor sportive si al initiativelor care isi propun sa puna in valoare oamenii si locurile frumoase ale tarii.

Adauga comentariu