Turiștii, întâmpinați în Cluj-Napoca de un focar de infecție comunist – FOTO & VIDEO

Imaginile comuniste nu au dispărut întru totul deși au trecut 30 de ani de la căderea regimului de tristă amintire. Nostagicii și curioșii nu trebuie să meargă foarte mult ca să vadă așa ceva. E suficientă o plimbare până în stația de autobuz de lângă Gara Cluj-Napoca. Aici totul a împietrit în anii '89 – '90.

Sub o copertină cu acoperiș în formă de trenuleț se ascunde un jeg tipic celor mai sărace zone balcanice. Gunoaie, ambalaje, chioșcuri dezafectate, tarabe părăsite, comercianți de mărunțișuri – toate sunt adunate sub cupola „magică”.

statie autobuz gara

statie autobuz gara

La stradă, imaginile sunt cât de cât ușor de acceptat. Distracția e în spatele „trenului”, unde mizeria este completată de un miros de urină, deșeuri putrezite și cuib de boschetari. Trebuie să fii atent să nu calci într-un „noroc” parfumat.

statie autobuz gara

statie autobuz gara

statie autobuz gara

statie autobuz gara

La câțiva pași de această stație de autobuz dezolantă se află piața recent renovată de către Primărie. Constrastul dintre cele două locuri face ca întreaga imagine să fie și mai dezolantă. Totul este completat de pasajul subteran, care este decorat cu urină și deșeuri.

Așadar, orașul de cinci stele își întâmpină turiștii cu o imagine deosebită, care face cinste municipiului Cluj-Napoca.

Adauga comentariu