Turiști blocați în roata panoramică de la Salina Turda. Pompierii și alpiniștii intervin pentru salvarea lor

Vineri după masă, în jurul orei 16.00, roata panoramică din Salina Turda s-a blocat. Turiștii aflați în acel moment în roată nu au putut coborî, iar pompierii au intervenit pentru salvarea acestora. Acum încă se lucrează la remedierea problemei.

Roata panoramică s-a blocat din cauza că ușa de la nacelă a rămas deschisă. 14 persoane au rămas blocate. Până în acest moment, majoritatea turiștilor au fost coborâți de către pompieri.

“S-a blocat roata panoramică datorită faptului că o ușă de la nacelă a rămas deschisă. Inițial, au fost 14 persoane blocate, iar la momentul de față mai sunt doar trei persoane blocate. Restul persoanelor au fost coborâte de către colegii mei”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Ciprian Cornea, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Acum, alpiniștii intervin pentru coborârea celorlalte persoane.

“Așteptăm intervenția alpiniștilor, ei se vor urca și vor închide acea ușă de la nacelă, după care roata se va pune în mișcare și vor coborî și ceilalți”, a mai spus Cornea. 

Potrivit conducerii Salinei Turda, este vorba despre un incident și nu o defecțiune.

„Am chemat pompierii ca să îi dea jos pe turiştii aflaţi în nacelă. Au fost coborâţi în siguranţă. Într-o nacelă de pe roată nu era nimeni, iar uşa respectivei nacele nu s-a închis corespunzător şi aceasta a fost deschisă din cauza balansului. Din acest motiv roata nu putea să se învârtă”, a precizat Simona Baciu, directorul Salinei Turda.

 

Adauga comentariu