Turismul în interes de afaceri, în creștere. Clujul, depășit de alte orașe în privința raportului calitate-preț

Turismul în interes de serviciu a înregistrat un ritm ascendent în România, iar Capitala deține primul loc în acest clasament. Este vorba despre un segment ce ar putea înregistra în continuare o creștere de cca 12% conform celor mai recente analize. Cluj-Napoca ocupă un loc secund în top, după București, dar este surclasat de alte două orașe în privința raportului calitate-preț, Timișoara și Iași, după cum apreciază Gotravel, citat de profit.ro

Astfel, turiștii care călătoresc în scopuri de business preferă în special hotelurile de 4 stele, localizate cât mai aproape de zona lor de interes. Durata medie a unei călătorii de afaceri este de 3 zile, iar tariful mediu pentru o noapte de cazare variază între 40 și 67 de euro, potrivit unei analize a companiei de turism GoTravel, specializată pe zona de turism corporate.

În 2019, turismul în interes de serviciu a înregistrat o creștere în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Iași. În acest top figurează și Ploiești (în special hotelurile din zona platformelor industriale) sau Mamaia. 

Cca 81% dintre turiști au fost români, iar restul de 19% reprezintă numărul turiștilor străini veniți în interes de afaceri. 

Într-un top al costului mediu pentru o noapte de cazare, Bucureștiul este urmat de Craiova și Cluj-Napoca, cu 54 euro/noapte, respectiv 52 euro/noapte. 

În același timp, cel mai bun raport calitate-preț este oferit de Timișoara și Iași, care surclasează celelalte destinații de business, cu un tarif mediu de 50 euro/noapte la hotelurile de 4 stele.

 

 

 

sursa: profit.ro

Adauga comentariu