Tupeu marca Petran: "Sunt nevinovat, de ce sa-mi dau demisia?"

Ioan Petran, trimis in judecata pentru luare de mita de procurorii DNA Cluj, isi sustine in continuare nevinovatia. Daca pana acum, consilierul PNL era doar suspect in dosarul de coruptie al lui Horea Uioreanu, acum el a fost trimis in judecata. Intrebat daaca isi va da demisia, el a spus ca nu a luat in calcul aceasta varianta. “Sunt nevinovat, de ce sa-mi dau demisia? Eu cred si voi demonstra in justitie ca sunt nevinovat”, a spus el.

Procurorii sustin ca Uioreanu a pretins, impreuna cu Ioan Petran, la data de 9 aprilie 2014, de la inculpatul Gabriel Radu Davidescu, director de dezvoltare al SC UTI Grup SA, suma de 20.000 euro (cate 10.000 euro pentru fiecare din cei doi reprezentanti ai Consiliului Judetean Cluj) pentru ca, in exercitarea atributiilor functiei, sa promoveze in cadrul CJ Cluj un proiect de hotarare si sa emita o Hotarare de Consiliu Judetean, prin care sa se aprobe, in favoarea societatii UTI Hotel & Parking SRL, in cadrul contractului de concesiune derulat cu CJ Cluj, realizarea unei parcari “long term” pentru 108 locuri in incinta Aeroportului International Avram Iancu Cluj Napoca. Din banii pretinsi, la data de 17.04.2014, acesta a primit efectiv 5.000 euro.

Legat de aceste acuzatii, Petran a declarat:

“Nu am pretins niciodata nimic de la nimeni. Le-am explicat si procurorilor, nu stiu de ce nu au inteles. Am primit 5.000 de euro pur pentru campania electorala, pentru care am contract si chitanta, depuse la partid. Nu am promovat nimic, nu am vorbit cu nimeni niciodata pentru un asemenea proiect, nu am discutat nici macar cu un singur om din consiliul judetean sau de oriunde altundeva pentru asa ceva”.

Pentru consilierul Ioan Petran urmeaza procesul in care va fi judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de ceilalti inculpati. El spune ca este nevinovat si se va apara.

“Eu sunt increzator in justitie si, pana la urma, se va face dreptate. Ma voi apara pentru ca nu am facut absolut nimic, eu stiu cel mai bine ce am facut. Sunt nevinovat, nu am pretins niciodata de la nimeni sa imi dea nimic, sa imi faca nimic”.

Intrebat daca isi va da demisia, in contextul trimiterii in judecata, consilierul PNL nici macar nu a luat in calcul aceasta varianta.

“Sunt nevinovat, de ce sa-mi dau demisia? Eu cred si voi demonstra in justitie ca sunt nevinovat”.

Liderul PNL Marius Nicoara s-a aratat rezervat in declaratii, spunand ca se afla la Bucuresti si ca nu a avut, astazi, nicio discutie cu Ioan Petran, presedintele PNL Cluj-Napoca.

“Aceasta trimitere in judecata afecteaza imaginea, si asa, patata a partidului”, a spus senatorul.

Intrebat daca este de parere ca este necesara demisia lui Petran din functiile politice, Nicoara a spus:  “Decizii majore nu pot sa iau eu, astfel de decizii pot sa ia doar birourile politice”.

Comentarii

vincze

23.06.2014 19:26
Daca, ai fi fost cinstit....corect cu mine PETRANE (cu handicapatul acela ....in legatura cu benzinaria ilegela ROMPETROL, pe vremea aceia, prietar liberalul PATRICIU, din Cluj....de pe str. Corneliu Coposu nr. 10....) nu ajungeai in aceasta situatie !!! NICI UIOREANU.....URMEAZA NICOARA..AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE SI DARE IN FOLOSINTA AL BENZINARIEI, CAP COADA, ESTE ILEGALA, ABUZ IN SERVICIU, fals PS.ati distrus tot ce era....a fost LIBERAL in Cluj....

ioan

23.06.2014 20:18

spagarul de petran cerea cand era mai tinerel spaga la examene ,acuma a crescut la spagi serioase puscaria pt d nu PETRAN SA SE INVETE MINTE !!

mihai

23.06.2014 20:34

a, deci el crede ca e nevinovat, nu e sigur, cretinul :)

Lae

23.06.2014 22:11

Nu-i bai ! N-o sa fie nici primul nici ultimul nevinovat inchis ...

un fost student

23.06.2014 22:40

Pe vremea cand eram la faculta i se zicea nimicu'. Intre timp mi-am dat seama si de ce. Am facut cu el constructii metalice si vreau sa va zic ca era total paralel. Nu scria nimic pe tabla ci doar dicta cuvant cu cuvant din carte. Dupa vreo 20min. de curs primea un telefon "important" si ne dadea liber. Nu stiu cum il suportau mai marii facultatii de constructii. Probabil pe linie politica. Pe vremea aiai era in echipa cu Anton Ionescu (jos palaria pentru el, de alfel).Cu stima

Adauga comentariu