Tudor Giurgiu vrea sa salveze marele ecran

La gala de deschidere  a TIFF de aseara, Giurgiu a vorbit cu patos si implicare despre una dintre cele mai importante campanii lansate recent de echipa TIFF: Campania Salvati Marele Ecran, care isi propune sa reintroduca in circuit cinematografele din tara si sa readuca publicul in cinema.

 „Salile sunt in pericol. 78% din orasele tarii nu au cinematografe si sunt multe primarii care nu inteleg ca trebuie sa faca ceva. Nu spun sa fie exclusiv cinematografe, dar aceste sali se pot transforma in spatii multifunctionale”, a subliniat Giurgiu.

Dupa difuzarea unui filmulet induiosator despre un festival din Piatra Neamt ce mai are doar trei spectatori,  Giurgiu a vorbit despre o prima actiune la Cluj, ce vrea sa reactiveze  Depozitul de Filme de pe strada Maiakovski. Numit acum „cimitirul filmelor” sau „locul unde vin filmele sa moara” spatiul de aici, spun cei de la TIFF, poate fi transformat usor intr-un Muzeu al Filmului si loc de evenimente si petrecere a timpului liber pentru locuitorii din zona.

Dar pentru asta e nevoie de 7.000 de euro – asa ca o campania de strangere de fonduriDescription: http://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png a inceput deja.

„Vreau sa nu uitati ca  aici lucrau candva 60 de oameni si de aici se distribuiau filmele in tot Ardealul, lucru care a contribuit la transformarea Clujului intr-un “oras cinefil”, fara de care nici TIFF nu ar fi existat”, au spus, pe scena, fostele angajate ale depozitului, invitate sa vorbeasca in deschiderea Festivalului.

Foto: Eugen Olariu

Comentarii

ionel

01.06.2014 10:33

baiatul asta papa cam multi bani, in alt articol era vorba de 500k lei acordati pt festival, iar acum vine cu o alta fantezie de a lui de doar 33k lei, pai din aia 500 nu ar fi asa mult.

maria

01.06.2014 11:10

felicitari Tudor Giurgiu! pentru toate initiativele culturale si pentru TIFF. Incepand cu editia a 2-a nu am lipsit de la niciunul dintre tiff-uri... aaa  ba da :) am lipsit intr-un an, nu eram in tara. In orice caz am vazut festivalul crescand si imi e drag, am avut parte de o oportunitate grozava de a vedea filme bune intr-o atmosfera minunata. Am o singura sugestie: era frumos cand clujenii erau mai mult implicati in organizarea festivalului.

Adauga comentariu