Trotuarele de pe Republicii se dezintegrează

Mersul pe jos pe strada Republicii nu corespunde zicalei „Mersul pe jos face piciorul frumos”, ci mai degrabă unor noi zicale „Mersul pe jos face piciorul rupt” sau „Mersul pe jos rupe pantoful frumos”. Trotuarele de pe ambele părți ale străzii sunt denivelate și dacă nu ești atent ai toate șansele să faci cunoștință cu pământul și să te alegi cu niște vânătăi. Denivelările ar fi cea mai mică problemă. Dalele cu care au fost pavate trotuarele sunt sparte sau fărâmițate în multe locuri, pe alocuri sunt pur și simplu smulse sau dau semne că se vor sparge cât de curând.

trotuare strada republicii

Nici partea carosabilă nu arată foarte bine. Este peticit din loc în loc, ca urmare a spargerilor repetate din ultimii ani a celor de la E-On Gaz. În urmă cu cinci-șase ani, E-On Gaz își făcuse un obicei din a sparge carosabilul de pe Republicii, dar și din a nu face reparațiile cum trebuie. Doar după ce au apărut amenințări din partea Primăriei, companie de gaz s-a conformat și a acoperit locurile sparte într-un mod mai profesionist.

strada republicii


Tot pe strada Republicii a avut loc o avarie serioasă și la o conductă de apă, în zona străzii Avram Iancu, când, din nou, a fost spart asfaltul.
Lucrările de modernizare a străzii Republicii au avut loc în anul 2006, când s-a lucrat pe mai multe tronsoane. În 2013, când spargerile celor de la E-On Gaz erau frecvente, consilierii locali PNL (în opoziție la vremea aceea) îi băteau obrazul lui Emil Boc care promitea, în primul mandat că odată ce va fi reparată, strada Republicii va fi modernizată „pentru totdeauna”.

trotuare strada republicii

„Strada Republicii a fost reabilitată în primul mandat al primarului Emil Boc. A fost un adevărat spectacol de declarații publice și de promisiuni de genul: “facem acum pentru totdeauna”, “va fi neplăcut pentru clujeni o vreme, până când realizăm reabilitarea”, spuneau atunci consilierii PNL.
La zece ani de la modernizare, strada Republicii dă semne de dezintegrare și ar putea fi nevoie în curând de noi lucrări de reparații. 

Comentarii

gogu

14.04.2017 10:46

Vezi ce util e un bombardament... Ca numai asa scapam de aberatiile arhitecuralo-fantastico-freudiene a ultimelor doi edili ai Clujului. Doamne, iarta-ma, ca-i Vinerea mare! Dar numa de Sus ne mai scapa Cineva de Oligofrenii cu care ne-au fericit Serviciili. Ca sa fure ei in liniste si sa faca progeniturile lor bloace si moluri pe centru.( parca suna cunoscut, Iliescu cumva?) Si daca tot vorbim de E-on gaz hai sa va spuna Tata Gogu cum a stat treaba: se facea ca in perioada aia cineva din guvern  a facut garagata ca marele investitor, la care plateste boul de utilizator de gaze gazul extras de la ma-sa din tara, a uitat sa faca investitii si isi "exfiltra" TOT profitul. Asa ca nemernicii s-au gandit sa-l futa pe boul de cotizant si sa-i "rupa" strazile la fiecare  bransament. Pe rand! si dupa aia sa schimbe magistrala. Chiar daca nu trebuia. Da, ce stie BOUL de contribuabil. Trebuia sa stie primaria, doar ca sugacii au inghitit minciuna celor de la E-on cum ca-i avarie. Si tot asa la fiecare bransament de pe Republicii. Adicatalea , i-au aratat cei de la E-on lu' Pulica Primaru' ca se pisa pe drumurile lui. Cand vrea muschi lor

tweety

16.04.2017 00:39

e genial ce ai zis. adevarul e ca dintre prosti, doar un alt prost ajunge primar ( si consilier(i) evident). si cand vezi ca aia scoliti in lume si cu istoric puternic in spate vin si fac "afaceri"in Romania, chiar nu-ti vine sa-i scoti pe ei vinovati! NU ei sunt de vina ca se fac bani usori in Romania ci rahatii care pe un sandwich si bani de-o bere nu-i intereseaza nimic din ce tine de expresia -  bun comun.....Tre sa recunoastem, cei care au coaie, fac bani. cei care nu, platesc in buzunarul alora cu coaiele cat casa. Stai sa vezi cate lucruri se fac "o data pt totdeauna" .....doar glontul e salvarea noastra, asa cum a m-ai patit-o unu de ceva craciun, sau ce era atunci, asa ar trebui si piticimea in gandire si actiune sa pateasca si acum. retroactiv, daca se poate. si preventiv, cu unii.

dino

16.04.2017 21:17

ce parere aveti de gardul acela negru ,mizerabil, care incurca deplasarea pietonilor ??????????????

Adauga comentariu