Trotuarele de pe Calea Manastur, parcari permanente, fara plata

Zilnic intalnim masini parcate in locuri nepermise, mai pe un trotuar, mai pe o pista de bicicleta, mai cu o roata pe trecerea de pietoni. Pe cei pe care-i prindem, ii “taxam”. Poate de rusine, poate din bun-simt, poate din respect pentru pietoni sau alti participanti la trafic, vor fi mai atenti unde isi lasa masinile.

Insa pe Calea Manastur, nici bunul simt si nici rusinea nu au ajuns. In dreptul unei clinici oftalmologice se aduna ciorchine masinile, peste zi. Si mai sus, si mai jos, alte autoturisme.

Insa dupa lasarea serii incep sa se adune “riveranii”. Si multora le e lene sa isi mai bage masinile in curte, asa ca le lasa pe trotuar. Altii si-au luat masini, desi nu au locuri de parcare in zona. Si se bizuie ca noaptea exista doar 3 echipaje ale politiei locale care trebuie sa acopere tot orasul.

Unii macar au bunul simt sa-si lipeasca masinile de gard. Dar altii le lasa ghiolbaneste pe mijlocul trotuarelor.

De cand nu se mai ridica autoturismele, nesimtirea unor conducatori auto a crescut exponential. Si, desi se dau amenzi, se pare ca acestea nu ii sperie pe proprietarii de masini parcate fara sa mai respecte vreo regula.

"Politistii locali din cadrul Serviciului Control trafic rutier impreuna cu politistii locali din cadrul Serviciului Ordine si Siguranta Publica, in perioada 11.01-14.07.2016, pe Calea Manastur au aplicat 203 sanctiuni contraventionale, conform HCL 61/2014, pentru oprirea/stationarea neregulamentara a autovehiculelor pe trotuar, iar in luna Iunie au fost aplicate 39 de sanctiuni contraventionale conform HCL 61/2014, pentru oprirea/stationarea neregulamentara a autovehiculelor pe trotuar", a declarat pentru Ziar de Cluj un reprezentant al Primariei.

Politia Locala ar trebui sa fie si mai ferma. 39 de amenzi, cate s-au acordat in luna iunie, ar putea fi date intr-o singura zi, daca politistii s-ar mobiliza.

Atasam o mica parte din albumul foto cu zona.

Adauga comentariu