Trotuar blocat de mașini în Grigorescu. Parcarea este la două minute distanță (FOTO)

Emil Boc recomandă clujenilor să meargă pe jos spre muncă sau spre școală pentru a ajuta astfel la decongestionarea traficului, dar și pentru că mersul pe jos este sănătos. Primarul clujean recunoaște că el se deplasează spre lucru doar pe jos câștigând astfel foarte mult timp. Edilul uită să amintească însă de faptul că cele mai multe trotuare din Cluj sunt ocupate de mașini.

Clujenii fac slalom printre mașini, însă situația devine tragică în momentul în care o persoană cu dizabilități în cărucior trebuie să folosească trotuarul sau o mamă cu un copil în cărucior. Aceștia sunt nevoiți să ocolească mașinile, de cele mai multe ori pe partea carosabilă punându-și viața în pericol.

Această situație se regăsește pe strada Eremia Grigorescu, acolo unde pe o distanță de 2 kilometri trotuarul a fost transformat în parcare, iar pietonii sunt nevoiți să se strecoare printre mașini. Toate acestea în condițiile în care parcările de la Cluj Arena și de la Sala Polivalentă sunt la câteva minute distanță iar parcarea la Cluj Arena este de doar doi lei/ pe oră sau 60 de lei abonamentul/lună iar la Sala Polivalentă este 1 leu/oră sau 40 de lei abonamentul.

Citește și:

Boc rămâne fără soluții pentru trafic. Transportul în comun, varianta salvatoare, și-a dovedit din nou limitele: întârzieri, stații aglomerate și autobuze arhipline

 

 

Adauga comentariu