Troacă de porci și latrină publică pe strada Tipografiei, în dreptul șantierului interminabil al Turnului Pompierilor

Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca, un important simbol istoric al urbei, este reabilitat din fonduri europene. De ani de zile, organizarea de șantier trenează pe strada adiacentă, Tipografiei, care a fost transformată în troacă de porci și în latrină publică.

Pe strada Tipografiei se circulă pietonal pe un fir strâmt delimitat de garduri metalice, pe o alee numai bună de folosit pe post de budă turcească.

Feriți de văzut lumii, unii se pun aici liniștiți pe vine și excretă ce îi caracterizează. Nimeni nu salubrizează, nimeni nu amendează, iar clujenii care traversează strada se țin de nas și au mare grijă să nu li se ia pe picioare ștaiful orașului.

În buricul târgului care se dă ”smart”, elitist, cu standarde înalte de viață, un șantier deschis pe fonduri europene refuză să se finalizeze și împute întreaga zonă olfactiv și vizual. Priviți troaca centrală de porci a clujenilor care trăiesc aici cea mai bună calitate a vieții:

Scriptic, data finalizării șantierului este „FEBRUARIE 2021”. Bate la ușă februarie 2022 și lucrările bat pasul pe loc. Nimeni nu face festival în zonă, așa că nu este interes.

„Îi gata 95%! Îi gata! Cu o întârziere... dar îi gata. Mai sînt câteva lucruri de finisat, probabil că în august va fi finalizat”, declara Emil Boc în luna iulie în cadrul unei intervenții la un post local de radio.

Se termină luna august și nu „îi gata”. Termenul limită de modernizare a acestui obiectiv turistic era fixat inițial pentru decembrie 2020. Întârzierea împlinește imediat un an.

Contractul de finanțare a proiectului „Revitalizarea «Turnului Pompierilor»” a fost semnat în 13 noiembrie 2018.

Suma asigurată de Uniunea Europeană este de 9.293.437,75 lei (91%), iar aportul Primăriei Cluj-Napoca, în calitate de beneficiar al investiției, este de 922.099,65 lei (9%), pentru un total de 10.215.537,40 lei. Lucrările sunt executate de firma italiană Research Consorzio Stabile.

Dintre rahați și roabe împuțite, vom continua, lună de lună, să vă prezentăm cum evoluează lucrările a la Cluj, cum proiectul va fi gata 95,5%, 96%, 96,5%... 99,9%, dar 100% numai la anul și la mulți ani!

Adauga comentariu