Tribunalul Dîmbovița repune în discuție rechizitoriul prin care au fost trimiși în judecată Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman

 Dosarul AYAHUASCA, prin care sunt trimiși în judecată inculpații  Vanessa Youness, Lishman Thomas Ivor Mowbray, Oltean Gelu Marin pentru trafic de droguri trebuia să treacă de camera preliminară la sfârșitul săptămânii trecute. Tribunalul Dîmbovița, instanța de fond, a decis să repună dosarul în discuție după ce procurorii au trecut cu brio de contestațiile formulate de apărătorii celor trei. Astfel, vinerea trecută s-a decis acordarea a două termene de judecată în avans pentru ultimele dezbateri referitoare la legalitatea rechizitoriului, urmând ca ulterior să fie pronunță o decizie în acest sens. Etapa camerei prelimnare se încheie în următoarele moduri: confirmarea rechizitoriului + continuarea procesului sau infirmarea și restituirea dosarului la DIICOT Brașov.

 

„În temeiul art. 395 alin.1 Cod procedură penală, repune pe rol cauza privind pe inculpaţii Lishman Thomas Ivor Mowbray, Oltean Gelu Marin şi Youness Amal Vanessa, în vederea punerii în discuţie a cererilor şi excepţiilor formulate de către inculpatul Lishman Thomas Ivor Mowbray, prin apărătorii săi aleşi. Stabileşte termen la data de 22 octombrie 2021, pentru când se vor cita inculpaţii”, se arată în soluția pe scurt. 

Reamintim că Vanessa Youness, Lishman Thomas Ivor Mowbray, Oltean Gelu Marian au fost trimiși în judecată în martie 2020, pe numele lor existând acuzații pentru trafic de droguri de mare risc și grup infracțional organizat.

 

Adauga comentariu