Tribunalul Cluj: Primăria nu mai poate şantaja şi obliga clujenii să doneze terenuri pentru a obţine autorizaţie de construire

Comentarii

razvan

03.04.2017 14:56

F bine a facut...din nou carul inaintea boilor. In loc sa faci din prima strazi etc, vii si iei dupa :)))

mda

03.04.2017 17:34

Dan M nu poate obliga primaria sa-i cumpere lui terenul acum, ca orice institutie are un buget de investitii (care-s banii clujenilor) si poate strada aia nu o fac anul acesta, ci peste 5 ani cand ii vine randul. Deci, sa nu i se dea nicio autorizatie de construire pana cand nu se largeste intreaga strada. Normal e sa ai prima data strazi si dupa autorizatii. Eu ca cetatean, nu-s de acord ca Dan M sa fie platit din bani publici pentru un petec de teren. Sa fie exproprata toata strada iar pana atunci Dan M sa-si puna pofta in cui, sa nu i se dea nicio autorizatie daca cere in zona de extindere a orasului unde nu-s strazile facute. 

maria

04.04.2017 15:54

Dar nici Primaria nu procedeaza corect aplica legea preferential,unii obtin autorizatie de construire pe aceeasi strada la 12 m latime ( fara sa cedeze nici un metru pt drum ) si ceilalti  sunt "obligati" sa cedea la drum si pe cheltuiala ta sa faci dezmembrare si ch. notariale ! Ce parere aveti ? vorbesc din experienta ! Mi se pare ca ar fi corect ca sa efectueze primaria procedura cu dezmembrarea.pt. ca au angajati topometristi!

mda

03.04.2017 17:41

 Dan M vrea sa construiasca inainte ca strazile sa fie largite si modernizate cum prevede PUG-ul. De ce sa i se dea voie? din nou carul inaintea boilor. 

abrudan

04.04.2017 11:36

EU A TREBUIT SA DAU FIILOR VECHIULUI MANASTUR 200MP TEREN PENTRU STRADA SI LA DAREA IN FOLOSINTA MAI INSISTAU SA FIE LARGITA STRADA LA 9 M LATIME 

maria

04.04.2017 15:35

 Aceasta obligatie este doar pt. oamenii simpli ." Samsarii " orasului pot sa construiasca blocuri fara sa fie "obligati" sa doneze teren pt. drum ,asta se intampla chiar pe strada Borhanciului care cica ar trebui sa aiba largime de 18 m dupa noul PUG.

Tene

04.04.2017 18:00

Mie mi se pare ca nu Dan obliga prmaria sa-i cumpere terenul, ci primaria conditioneaza aprobarea autorizatiei de donarea terenului respectiv. Cam ciudat ca primaria vrea sa repare greselile trecutului prin astfel de santaje (da, asta e cuvantul!). E plin de strazi inguste prin centru, care nu respecta actualele norme si au un trafic zdravan (Mosoiu, Petofi etc), dar ce sa faci, e oras de 5 stele.. In niste "cotloane" de oras o sa avem drum de 16m! E foarte bine ca o instanta e mai atenta la astfel de practici. Mai multi de prin primarie tot vorbesc de largit strazi, sensuri giratorii, exproprieri de utilitate publica etc, Buna ziua, Borhanci, Uzinei electrice etc eu cred ca sunt doar un precedent, cam periculos. Cum se va proceda cu terenurile celor care nu solicita autorizatii? Li se da o despagubire la valoarea de piata? Atunci de ce sunt discriminati cei care in acest moment cer autorizatii? 

Arhitectu'

04.04.2017 20:41

Pt o informare corecta doar: Primăria forțează aceste donații, un furt mascat, in toate zonele orașului. Vedeți Str Constanța sau Brâncuși, care numai zone 'de extindere' nu sunt. Nu s-a efectuat nici măcar o singura expropriere in baza PUG-ului, asa ca sa nu ne mințim singuri. Sunt arhitect si știu ce spun.

adi

05.04.2017 09:56
Primaria nu au actualizate Planurile de Situatie .Pe str Mos I Roata trebuie sa cedam Primariei si jumatate din casele noastre daca largesc drumul de la 12 la 18 m .Asta e corect? .Si bineinteles fara sa fim despagubiti

Adauga comentariu