Tribunalul Cluj isi suspenda activitatea in semn de protest pentru modificarile aduse Legilor Justitiei. Se vrea revocarea membrilor din CSM VIDEO

100 de magistratii clujeni au participat la un protest spontan impotriva ordonantelor de modificare a Legilor Justitiei, a ministrului Tudorel Toader si a membrilor CSM. 

Judecatorul Cristi Danilet (fost membru CSM) a anuntat ca magistratii au inceptu demersurile pentru declansarea procedurii de revocare a membrilor CSM. 

"Se va declansa procedura de revocare a membrilor CSM. Membrii CSm au refuzat sa apere reputatia profesionala a magistratilor caracterizati drept "sobolani" in cadrul mitingului din iunie 2018. Presedintele CSM a publicat un comunicat de presa cu privire la votul dat in plenul CSM. Judecatorii din CSM au refuzat sa adopte masuri pentru a contraataca adoptarea si efectele OUG 7/2019. Membrii CSM au refuzat sa solutioneze cererea de aparare a reputatiei profesionale a magistratilor insultati de unii avocati pe treptele Palatului de Justitie, la protestul anterior", sustine judecatorul de la Tribunalul Cluj, Cristi Danilet.

Mai mult, Tribunalul Cluj va avea activitatea suspendata toata saptamana viitoare. Practic se vor solutiona doar cererile de masuri preventive, suspendarea actelor administrative si ordonantele presedintiale. Cauzele de fond, precum cele cu dosare de coruptie in care se aduiaza inculpati si martori, vor fi amanate, ca urmare a suspendarii activitatii, in semn de protest. 

La protestul magistratilor au participat si cetateni din Cluj-Napoca, in semn de sustinere. Miscarea sociala a durat aproape 30 de minute, iar dupa ora 11 sedintele de judecata s-au reluat. 

Adauga comentariu