Treziți-vă! Dacă Universitatea Cluj moare, Emil Boc e SINGURUL vinovat!

Universitatea Cluj e o povară pentru Emil Boc. Mereu a fost. Fanii Universității Cluj sunt un ghimpe în coasta primarului, chiar și așa edilul nu s-a sfiit să meargă la meciuri la CFR și să își pună fularul vișiniu la gât, să participe la parangheliile lui Arpi Paszkany sau să trimită scrisori de dragoste înspre Gruia atunci când CFR pune Clujul pe harta Europei.

Semn că se teme de suporteri, dar nu atât de mult încât să îi pese cu adevărat. Drept dovadă, a omorât Universitatea de două ori în „cariera” sa de primar-conducător de club și se apropie cu pași repezi de a 3-a înmormântare.

Vă mai aduceți aminte de era Toni Doboș?
7 mai 2008. CFR Cluj câștiga primul titlu din istorie pe vechiul „Ion Moina”, terenul Universității Cluj. Cu o zi înainte, fanaticii din galeria „studenților” în frunte cu RJ Mircea Cenan au intrat peste jucătorii pregătiți de Alpar Meszaros. Le-au cerut să își dea viața pe teren. Rezultatul îl știm cu toții, CFR a câștigat după ce Bilica a provocat un penalty dubios. Mai mult, surse din cadrul Universității Cluj se plângeau, neoficial, la acea vreme că voci din primărie le-au transmis că nu au altă variantă decât înfrângerea cu CFR, pentru a nu trimite titlul la București. Știți, povestea cu pusul Clujului pe harta Europei.

Despre Universitatea Cluj ce ar fi fost de spus. Au retrogradat în acel an, cu un buget de aproximativ 5 milioane de euro (imens). În condițiile în care presa relata revoltată cum nevasta lui Toni Doboș își cumpăra telefoane Vertu pe banii clubului (bani publici). A fost prima dată când Universitatea Cluj a murit fotbalistic. S-a întors în mocirla diviziilor inferioare, după un management dezastruos girat de Emil Boc. Același Emil Boc care se pupa cu Arpi Paszkany pe la evenimente, fără să știe nimeni.

Vă mai aduceți aminte de Florian Walter? 
Florian Walter a fost un salvator atipic pentru Universitatea Cluj, fix în clipa când se pregătea de o frumoasă retrogradare în liga a 3-a. Bucureșteanul, patron la Romprest, a lăsat Dinamo pentru a se face patron la Cluj-Napoca. Au urmat ani de vis pentru suporteri, în care echipa creștea de la sezon la sezon, se bătea de la egal la egal cu rivala CFR. Într-o zi, bula s-a spart și Walter a plecat, fiind înjurat de suporteri. Aceeași suporteri au ignorat de fapt adevăratul motiv pentru care Walter a plecat. Afaceristul bucureștean, rege al gunoaielor în Muntenia, a avut un DEAL clar cu Emil Boc. Primarul i-a promis un sector pentru Romprest, după care s-a făcut că uită. Orgolios din fire, Walter a plecat. Din păcate, într-o altă lume. Emil Boc a rămas printre noi, rânjind tâmp ca de obicei și mințind cum respiră.

Proiectul renașterii Universității, un eșec total 
Universitatea Cluj a luat-o de la capăt (pentru a 3-a oară sub atenta supraveghere a lui Emil Boc), după ce a stins lumina. Din liga a 4-a, „studenții” au defilat până în liga a 2-a, însă acolo s-au poticnit. Interesant, Emil Boc nu rata nicio ocazie să se laude cu acest mare succes managerial, cum a dus el Universitatea până în Liga 1 și Europa League (ca de obicei se antepronunță populistic). Acum că sezonul teoretic e ratat, Emil Boc se dezice peste tot de Universitatea Cluj. Nici fular cu ”U” Cluj n-a purtat, nici mana lui Arpi n-a pupat, nici gura nu-i miroase. Clasic Boc. 

Situația de la club e dramatică. Suporterii sunt împărțiți în bisericuțe, conducerea la fel. Constantea și Irimieș ba demisionează, ba rămân, după care amenință „sub anonimat” în diferite publicații că echipa se duce de râpă fără ei, că pleacă sponsorii. Adevărul e că rar ne-a fost să vedem o așa conducere slabă, habarnistă la fotbal. Fără a răsuci cuțitul în rană, cel mai probabil, Universitatea Cluj va ajunge o fantomă în câțiva ani. Să nu-l uitați pe Emil Boc atunci când veți începe să înjurați în stânga și în dreapta. 

Adauga comentariu