Trelleborg Automotive Dej se extinde, aducand aproape 300 de locuri de munca noi

284 de locuri de munca noi ar putea fi create la Dej o data cu extinderea capacitatilor de productie a Trelleborg Automotive cu inca o hala de productie. Consiliul Judetean (CJ) Cluj a facut demersuri pentru sprijin financiar in acest sens de la Guvern.

Compania Trelleborg Automotive a solicitat sprijinul administratiei judetene pentru a putea sa obtina din partea Guvernului Romaniei, prin intermediul Schemelor de Ajutor de Stat - initiativa de stimulare a investitiilor din domeniile cheie ale economiei nationale, suma de 5,4 milioane de euro pentru cofinantarea investitiei privind „Extinderea capacitatilor de productie ale unitatii economice Trelleborg Automotive Dej – fabricarea pieselor antivibratie pentru autovehicule”. Prin implementarea acestui proiect, va fi construita o hala de productie si vor fi achizitionate echipamente in valoare totala de aproximativ 16 milioane de lei.

„Vor fi create 284 de noi locuri de munca, ceea ce va ridica numarul total de angajati la 585, compania Trelleborg devenind astfel unul dintre cei mai mari angajatori straini din judetul Cluj. Investitia va genera crearea, pe orizontala, de numeroase alte noi locuri de munca, dar si sporirea activitatilor productive ale furnizorilor autohtoni”, anunta oficialii CJ Cluj.

Astfel, la maturizarea proiectului, cifra de afaceri a companiei va creste de la 40 de milioane de euro, cat numara in prezent, la peste 100 de milioane de euro anual.

„Pentru ca circa 70% din productie se adreseaza pietei internationale, proiectul va contribui si la sustinerea exporturilor judetului Cluj si ale Romaniei in ansamblu. In plus, economia judetului precum si cea locala vor avea numai de castigat, preconizandu-se a fi colectate suplimentar, anual, din platile sub forma de impozite, taxe si contributii sociale, de peste 2 milioane de euro”, au adaugat reprezentantii administratiei judetene clujene.

Trelleborg Automotive Dej face parte din Grupul germano-suedez Trelleborg Vibracoustic, lider mondial in productia de piese antivibratie pentru autovehicule, cu o cota de piata de 13% (incluzand ca si clienti principali pe Renault-Nissan, Ford, Volkswagen si BMW). Pe piata din Romania este principalul furnizor pentru producatorul Dacia-Renault.

Pentru ca au facut demersuri concrete pentru sprijinirea extinderii unei companii care aduce locuri de munca si beneficii la nivel local si judetean, sustinand proiectul la Ministerul Finantelor Publice, spunem Jos Palaria celor de la Consiliul Judetean Cluj!

Adauga comentariu