Trei persoane fizice investesc 3,5 milioane euro și construiesc un bloc cu șase etaje pe strada Dunării, lângă Pensiunea Verde, un loc foarte bun din oraș

Un bloc de locuințe și spații comerciale la parter, cu regim de înălțime 2S+P+6E, va fi construit pe strada Dunării nr. 174, o zonă foarte bună din oraș. În urmă cu câteva zile, Primăria a emis autorizația de construire, după ce anul trecut în octombrie s-a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu. Deși câțiva vecini s-au opus, proiectul a primit undă verde din partea administrației publice locale. Investitori sunt doi soți din Hodiș, județul Cluj și un antreprenor din Cluj-Napoca. Cei trei pun la bătaie peste 3,5 milioane, investiție inițială în acest proiect.

Suciu Petru și Suciu Viorica (soț și soție, ambii cu domiciliul în Hodișu, județul Cluj) și Sîncrăianu Marius Ioan (cu domiciliul în Cluj-Napoca) sunt beneficiarii blocului care se va construi în cartierul Între Lacuri.

Sîncrăianu Marius Ioan apare asociat în mai multe firme de întreținere și reparare a autovehiculelor, închiriere și întreținere a autovehiculelor. Una dintre ele, MAS RENT A CAR SRL, are domeniu de activitate principal lucrări de construcții a clădirilor rezidentiale și nerezidențiale. Anul trecut, firma a înregistrat aproape 326 mii euro cifră de afaceri și 13 mii euro profit. Nici celelalte firme ale lui Sîncrăianu Marius Ioan nu au declarat profit mare. De exemplu, Mas Service SRL, înființată în 2019 a declarat un profit net de 28 mii euro.

Cei trei vor transforma o fostă amenajare industrială într-o clădire de locuințe și spații comerciale. Acest lucru l-au explicat vecinilor care s-au opus proiectului din cauza regimului de înălțime care depășește cu două etaje nivelul maxim existent acum.

Terenul pe care se construiește se află în interiorul intersecției a trei străzi, având caracterul unui teren de colț cu o poziție urbană privilegiată – dominantă în zonă.

Cei trei investitori au primi autorizația de construire cu condiția să îndeplinească următoarele aspecte: anterior recepției imobilului mixt va fi amenajat spațiul verde cu acces public nelimitat adiacent pârâului Becaș, în baza unui proiect de specialitate (plantații înalte, medii, mici, loc de joacă pentru copii, mobilier urban); suprafață de teren necesară regularizarii Căii Someșeni, amenajată ca spațiu verde și suprafață de teren necesară regularizării străzii Dunării-vest vor fi transferate în domeniul public cu titlu gratuit.

Locul de joacă va fi construit pe o suprafață de 61 mp.
Anterior emiterii certificatului de atestare a imobilului mixt vor fi transferate în domeniul public, cu titlu gratuit, spațiul verde amenajat cu acces public nelimitat adiacent pârâului Becas cu dotările aferente (instalații de joacă pentru copii, mobilier urban).

Vor fi plantați 3 arbori cu circumferința de minim 35 cm măsurată la o distanță de 1 m de la colet pe trotuarul adiacent laturii vestice a amplasamentului.

Staționarea autovehiculelor se va realiza la subsolul și demisolul clădirii, precum și pe locuri amenajate la sol.

Adauga comentariu