Trecere de pietoni pentru a ajunge din șanț în râpă, pe strada Valea Gârbăului din Florești

După ce timp de patru ani Șulea nu a reușit să demareze lucrările la Centura Sud, pe care o promisese încă înaintea actualului mandat, acum s-a grăbit să asfalteze străzile de pe traseul Centurii doar, doar mai obține un mandat. 

La fel ca pe multe alte străzi din comună, trotuarul este un lux, astfel că și aici circulația pietonilor se poate face doar prin câmp și bălării. Acest lucru nu l-a împiedicat pe primar să traseze o trecere de pietoni după asfaltarea străzii Valea Gârbăului. Faptul că trecerea pornește din șanț și se oprește într-o râpă nu i-a oprit pe cei care au trasat-o. Dacă așa e proiectul, trebuie respectat.

Trecerea nu e chiar simetrică, drumul e prea îngust, astfel că muncitorii au trasat câte linii au încăput, mai exact șapte: trei pe o parte, patru pe altă parte.

Șulea intenționează să realizeze Centura Sud printr-un parteneriat public-privat, fiind lansată și o licitație în acest sens. Administrația comunei a lansat o licitaţie publică privind serviciile de realizare a studiului de fundamentare pentru parteneriat public privat (PPP), precum şi asistenţă în vederea atribuirii şi semnării contractului PPP privind realizarea Centurii Ocolitoare Varianta Sud. Valoarea contractului este de 979.304 de lei, fonduri bugetare, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 27 aprilie 2020. 

sursa foto: Facebook/traiescinfloresti

 

 

Adauga comentariu