Sex

Tratamentul naturist al icterului

Icterul (galbenarea) sau hepatita este provocat de o afectiune obstructiva a ficatului sau cailor biliare cate determina o absorbtie crescuta a bilei in sange ceea ce face ca pielea si albul ochilor sa se coloreze in galben.

 

Cauze

Icterul poate fi provocat de numeroase cauze cum sunt de exemplu cancerul, litiaza biliara, infectiile, ciroza ficatului, diferite medicamente si toxine, transfuziile de sange si unele boli  produse de virusi si bacterii care afecteaza ficatul. Accidental, icterul poate fi si rezultatul unei distrugeri rapide a globulelor rosii din sange.

 

Bila este produsa de celulele din ficat, de unde este transportata prin caile biliare pana intra in intestinul subtire, situat imediat sub stomac. O parte din cantitatea de bila care trece prin ficat in intestin este deviata spre vezica biliara unde este acumulata si stocata inainte de a ajunge in intestin. Consumul alimentelor bogate in grasimi, in special al smantanii si galbenusurilor de oua, face ca vezica biliara sa se contracte si sa elimine bila in intestin.

 

Bila are cateva functii importante pentru organism. Principala functie consta in rolul important jucat in digestia si absorbtia in intestin a grasimilor din hrana. In egala masura, bila asigura si eliminarea anumitor produsi reziduali. Ajuta la neutralizarea sucului gastric si alcalinizeaza hrana, dand astfel organismului posibilitatea de a o absorbi. Absenta bilei care intra in intestine contribuie la aparitia constipatiei.

 

Simptome

Tegumente colorate in galben; albul ochilor colorat in galben; gust amar in gura; constipatie, urina inchisa la culoare, febra usoara, dureri de cap, ameteala si prurit.

 

Tratamente naturiste

Se recomanda un sfert de lingurita de Hydrastis canadensis intr-un pahar cu apa, cu o ora inainte de mese, de 3 ori pe zi. La inceput nu se consuma nimic altceva decat sucuri de fructe, in special de lamaie si grep. Acestea vor ajuta la alcalinizarea organismului si la eliminarea toxinelor nocive.

 

Se poate manca supa de legume bogata in potasiu deoarece este foarte hranitoare si intareste organismul in cazul in care primeste numai sucuri de fructe. Atata timp cat are febra, pacientul trebuie sa bea cate un pahar de suc de lamaie, din ora in ora, si sa bea in continuare cat doreste si dupa ce temperatura a scazut. In fazele acute, compresele aplicate pe ficat si stomac ajuta la calmarea durerilor.

 

In general, in icterul infectios apare si pruritul. Spalarea cu o solutie fierbinte de apa si acid boric calmeaza mancarimile.

 

Pentru combaterea icterului urmatoarele plante sunt excelente: papadia, turtita mare, coada soricelului si busuiocul de camp. Busuiocul de camp si papadia sunt extrem de eficiente. Busuiocul singur este foarte bun. Sunt, de asemenea recomandate laxativele din plante deoarece intestinele trebuie sa fie bine evacuate.

 

Un alt remediu bun il constituie miezurile de piersica (o mana) care se macina sau se zdrobesc, se pun in doua cesti de apa si se fierb la foc mic timp de 30 de minute. Se strecoara si se bea un sfert de ceasca din acest ceai la trezire si aceeasi doza inainte de fiecare masa la culcare. Daca nu puteti face rost de miezuri, luati o mana de frunze sau de ramurele zdrobite si puneti suficienta apa rece care sa le acopere. Ramurelele trebuie fierte la foc mic, un pic mai mult decat frunzele. Doza este aceeasi ca si pentru ceaiul din miezuri de piersica.

 

Limonada neindulcita poate fi bauta, cu rezultate bune, in locul apei. Tratamentul indicat in litiaza biliara este bun si pentru icter.

 

Daca icteul nu dispare  dupa aplicarea tratamentului de mai sus, poate fi un semn ca este manifestarea unei afectiuni mai grave si, in acest caz, trebuie apelat la ajutorul unui medic pentru a se stabili cauza bolii.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *