Politica

Traseismul protestatarilor clujeni si sinecura de partid

Legea migratiei politice se aplica si la Cluj-Napoca, in randul protestatarilor de partid. Cei care in urma cu doi ani il scuipau pe Traian Basescu in Piata Unirii, iar prin protestele lor de strada au dus la caderea guvernului Ungureanu, azi s-au aliat cu cei care pana mai ieri le erau dusmani. Totul pentru un post caldut la o institutie publica.

Ziar de Cluj va propune cateva exemple de protestatari de serviciu pentru care, nu neaparat crezul in ideologia politica pe care o reprezinta este important, ci locul caldut pe care il ocupa in cadrul unor institutii publice, fiind, implicit, platiti din bani publici.

Valentin Lungu este monarhist convins, insa in 2012 era unul dintre cei mai inversunati luptatori impotriva lui Traian Basescu. Luptele de strada duse de Valentin Lungu i-au asigurat, dupa castigarea alegerilor de catre USL, un post caldut de director la societatea Univers T. Societatea este inca in subordinea Consiliului Judetean Cluj. In noiembrie 2014, cand lucrurile s-au  reasezat pe scena politica, directorul Valentin Lungu a uitat de fratii sai de sange din USL, alaturi de care a impartit slanina si ceapa prin satele din judet in timpul campaniei electorale din 2012. Pe salariu de director, la o unitate hoteliera in care muncesc doar chelnerii si cameristele, subordonata direct banului public, e usor sa fi protestatar.

“Stau si ma gandesc de ce un ministru isi pune mintea cu instigatorii, nebunii si incultii lui Uioreanu? La protestele din 2012 noi strigam impotriva lui Basescu si nu eram apropiatii PSD? Nu imi este rusine ca am facut parte din echipa lui Horea Uioreanu, pentru ca am dovedit ca se pot castiga alegeri care pareau imposibile. Promitem ca daca cumva va iesi Po(A)nta presedinte nu ne vom izola 2 luni in casa si nici nu vom distruge nimic. Sper oricum sa fie ultimul presedinte oricare ar fi el si sa imi cresc copii intr-o monarhie constitutionala!”, scrie Valentin Lungu pe pagina sa de Facebook.

Un alt protestatar “traseist “ care s-a infruptat din bani publici este Daniel Mihis. La referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, liberalul Mihis vaslea in aceeasi barca alaturi de Valentin Lungu degustand  dintr-o sticla de whisky. Iesirile in strada ale lui Daniel Mihis ca protestatar impotriva lui Basescu alaturi de PSD-isti i-au asigurat acestuia un post caldut, in prima faza ca si consilier al presedintelui Consiliului Judetean Horea Uioreanu, iar mai apoi ca si presedinte al consiliului de administratie al societatii Clujana.

Clujana S.A, la fel ca si  Univers T, este tot in subordinea Consiliului Judetean. De la confectionarea de pantofi Mihis a accesat o alta functie si anume cea de director adjunct la firma de paza a judetului. Cu putin timp inainte de arestarea fostului presedinte al CJ Horea Uioreanu, Mihis a demisionat din toate functiile publice, iar acum este repezentant zonal al unei firme private care vinde vopsele. Dupa primul tur al alegerilor prezidentiale din acest an flacara spiritului civic s-a reaprins in sufletul lui Daniel Mihis, iar lumina refletoarelor l-au surprins duminica seara intr-un protest impotriva candidatului alaturi de care in urma cu doi ani era trup si suflet.

“In aceasta perioada ne jucam ultima carte a libertatii de expresie si nu exagerez deloc! Ganditi-va ca doar un simplu ardelean precum subsemnatul, a fost supus unor presiuni si amenintari cu dosare penale din partea unor membrii psd (ministri, consilieri locali, sefi in administratia locala, membrii cu functii in partid, etc) doar pt.ca mi-am permis sa fac un pamflet in P-ta Unirii, Cluj, in data de 31.12.2013. De fata cu politia care a asistat impasibil, membrii de vaza ai partidului-stat mi-au devalizat (‘lucrarea’) un bun privat, rupandu-l si taindu-l! Ne vedem sambata la protestul din  P-ta Unirii “, a afirmat Daniel Mihis.

Un specimen mai ciudat al protestatarului traseist este insusi actualul consilier judetean Mihai Seplecan. Fost presedinte de weekend al Consiliului Judetean Cluj, Seplecan s-a afisat la mai toate manifestarile publice din judet alaturi de membrii PSD. Ascensiunea politica a inceput-o in PRM, alaturi de Petru Calian, pe care l-a tradat si a acceptat functia de sofer al fostului presedinte CJ, Marius Nicoara. Dorinta de a-si face imagine pe seama oricarui eveniment public in speranta ca va ajunge presedintele Consiliului Judetean Cluj, l-a determinat pe Mihai Seplecan sa urle in strada, in fata Prefecturii alaturi de PDL-isti, impotriva fostilor sai tovarasi, alaturi de care si-a castigat mandatul de consilier judetean. Studentul la Drept Seplecan isi rotunjeste veniturile oferind consultanta juridica unor primarii din judet.

“Mita, inclusiv cea electorala, este o obisnuinta printre membri PSD. Ca este vorba desre sinecuri politice, despre implicarea Religiei si Bisericii in campania electorala, sau plase cu faina, zahar si ulei, PSD numai cu acest gen de politica este obisnuit – politica minciunii si a mitei. Doamna Aurelia Cristea , nu, meritati sa fiti ministru al Romaniei! Si cu un drum luati-l cu dumneavoastra si pe prefectul numit politic Gheorghe Vuscan, un prefect preocupat sa avantajeze PSD Cluj in loc de a face, conform atributiilor de serviciu, ca legea sa fie respectata si ca cetatenii romani – care va platesc salariul – sa poata sa isi exercite dreptul la vot”, a declarat Mihai Seplecan.

De partea cealalta a traseismului protestatar este congolezul Gaston. Mboumba Bakabana Gaston Bienvenu era pata de culoare in randurile palide ale pesedistilor. Congolezul de 38 de ani, absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti, a lucrat intre 15 mai si 13 iunie 2013 ca inginer automatizari la Aeroportul din Cluj. De la institutia subordonata Consiliului Judetean a fost concediat. Motivul concedierii, comunicat de aeroport, este ca ar fi pus in pericol siguranta angajatilor si pasagerilor. Duminica seara, in timpul mitingului de protest, congolezul, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a lovit un fost camarad al partidului rosu. Probabil ca aburii alcoolului i-au sters amintirile si modul in care a fost angajat la aeroport.

„Cer demisia lui Oleleu si a lui Ciceo de la Aeroportul Cluj pentru ca ei au facut de ras Consiliul Judetean si orasul acesta, care imi place foarte mult”, a declarat Gaston pentru Ziar de Cluj.

Cand e vorba de sinecuri politice exemplele de mai sus sunt doar cateva prin care se dovedeste ca daca iesi in strada poti ajunge fie director, fie ales pe lista intr-un consiliu local sau judetean.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *