Transylvania College își mărește, cu tupeu, prețurile

Se pare că Ruxandra Mercea are un plan cincinal de nesimțire.

Profesori cu reputație și experiență îndoielnice, elevi pompați cu note mari care, ajunși în viața reală, sunt mai slabi decât un elev de colegiu tehnic și foarte mult cașcaval – cam aceasta este în acest moment instituția educațională privată Transylvania College.

De câteva zile, sute de părinți au ajuns în pragul infarctului când au primit de la Ruxandra Mercea, CEO-ul Transylvania College, un email prin care erau anunțați, fără drept de apel, că școala va mări, în fiecare an de acuma încolo, prețurile cu 10%, în condițiile în care și așa taxele de școlarizare sunt rupător de mari.

Practic, într-un viitor nu prea îndepărtat, școlarizarea unui copil la grădinița Transylvania College va ajunge să coste cât o Skoda Fabia cu dotări de lux.

Din păcate, părinții, orbiți de orgolii sau șantajați sufletește de Mercea, vor plăti taxele de șmecher impuse.

Comentarii

razvan

13.03.2018 12:33

Las, ca au bani suficienti :)

Dorian

13.03.2018 14:06

Nu vad cum poate o scoala sa acopere cresterile viitoare de salarii decat din majorari de tarife. Tinand cont de ce se intampla cu salariile in ultimul an, 10% cresteri anuale de cost e ok

Ana

13.03.2018 15:16

La comentariul legat de note, trebuie spus ca, cel putin in anii de liceu, notele sunt obtinute prin intermediul unor evaluari externe extrem de serioase si riguroase: elevii dau o serie de examene (trei probe, chiar patru, la fiecare materie studiata) care sunt corectate in UK de catre CIE (Cambridge International Examinations). Astfel, la sfarsitul anului 2 de liceu (sau Y11) se dau cel putin 24 de lucrari scrise (chiar mai mult) - asa numitele IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), iar in anii 3 (Y12) si 4 (Y13) se dau alte examene internationale numite AS si A-level, echivalente unui bacalaureat, dar cu dificultate si complexitate mult superioara bacalaureatului romanesc.Asadar este absolut incorect si nedrept sa spuneti ca elevii sunt slab pregatiti si au un nivel academic sub cel al unor elevi de la colegii tehnice. Poate doar acei elevi care nu vor sa invete. Pe aceia nu-i poate nimeni obliga, nici chiar o scoala britanica, oricat de scumpa. Daca ei vor sa plateasca banii sa studieze la Transylvania College, foarte bine. DAR faptul ca platesc pretul nu inseamna automat ca vor lua note bune la examenele CIE.Ceea ce ofera Transylvania College de banii multi la care faceti referire e de fapt sansa de a studia un curriculum foarte bine gandit, mereu actualizat, la standarde internationale si sansa absolut nepretuita de a fi evaluat si notat de catre corectori obiectivi, dinafara tarii. Elevii de liceu sunt testati extern in trei ani consecutiv, clasa a 10-a, a 11-a si a 12-a. In fiecare an examenele se dau in mai-iunie, iar rezultatele vin la jumatatea lui august. Elevii de la Transylvania College au mult de studiat si de muncit, atat la clasa, cat si independent pentru examinarile CIE. Repet, sunt nepregatiti doar cei care nu vor sa invete. Banii pe care parintii ii platesc la Transylvania College NU cumpara note! Banii platiti ofera o sansa cui doreste sa invete si sa construiasca ceva solid, bazat pe programe de invatamant validate international.Putem, daca vreti, sa discutam alte lucruri, dar cu siguranta pregatirea elevilor si corectitudinea notelor nu sunt probleme la Transylvania College. Va spune asta un parinte care are acolo un copil, absolvent de liceu in iunie anul acesta, si care este elev la Transylvania College de la 4 ani. Am trait toata experienta Transylvania College, cu toate dificultatile si problemele care au aparut de-a lungul ultimilor 14 ani. Da, sunt si probleme. Dar NU cele pe care dvs. le reclamati in articol. 

merlin

14.03.2018 09:52

ok, ok evaluatori cambrijjje... dar cand vor trece bacul? sau, sa inteleg ca ii crestem pentru export?

eu

14.03.2018 09:35

Lasa ca au bani parintii. Ultima speranta pentru tara asta, elevii TC. :)))))))))))))) M-am spart, ne pleaca elitele. Binenteles doamna Ana face parte din categoria care sustin ca Romania e de cacat si ea de fapt linge orice cacat care vine din strainatate ca e mai bun.

mmm

14.03.2018 10:07

Ce sa va povestesc!Elevii de bani gata vor fi mai destepti cu cinci minute decit cei de la liceele de stat!Abureli pentru prosti!

Floppy

14.03.2018 14:00

Rautati gratuite, se vede când apare câte un cretin să floppyască p-aici. Câte un pupincurist sau ciudos.

Floppy

15.03.2018 12:19

să ai pretenții când faci aprecieri despre banii tăi și pe banii tăi. suntem sătui de primadone care emit comentarii tâmpite apoi se ofuschează ca fecioarele că li se dă peste rât!

Flipi

15.03.2018 16:48

 Eronat!!! Creșterea este de 20% la gimnaziu 18000-21500 și de 33% la liceu 7500€-10000€.Grav este ca nimeni nu garantează ca aceasta creștere este doar acum și nu va fii la fel și anul viitor. Mai grav este ca nimeni nu se sesizează de circuitul de “sifonare” a veniturilor prin firma privată a fiicei soților Baciu, in condițiile in care aceștia patronează 2 ONG-uri cu teren concesionat de Primărie și sponsorizări multiple. Cred ca este un “Lucan 2”, dacă intervine DNA

Adauga comentariu