Transylvania College, in deriva. Satui de santajul emotional, zeci de parinti cauta alternative, dupa obraznicia Ruxandrei Mercea de saptamana trecuta, cand i-a jignit groaznic pe parinti. Cum a procedat o alta scoala privata versus Transylvania College

Peste 10 000 de clujeni din topul societatii au citit articolul din Ziar de Cluj - vezi AICI - in care aratam cum Ruxandra Mercea, agramata cacofonica din fruntea scolii Transylvania College, ii jigneste ingrozitor pe parintii care ii cerusera o scadere a taxelor scolare pe perioada izolarii, asa cum e si normal, parinti care ii baga anual nesimtitei in conturile scolii echivalentul unei Dacii Logan bine dotate.

 

"Sanda Nagy

10.04.2020 21:39

Nu e prima oara cand Doamna Mercea recurge la presiuni si santaj emotional.Iar despre "etichetele" pe care dansa insista sa nu se foloseasca....ea le foloseste la greu chiar si in aceasta situatie.
E o persoana neprofesionista care afisaza un aer de superioritate afisat in general de persoanele care sufera de un complex profund de inferioritate.
Dansa se bazeaza pe lipsa timpului in care parintii se pot orienta catre o alta forma de invatamant, preseaza si ameninta stiind ca multi vor inchide ochii si de aceasta data cum au facut si in alte randuri.
Nu e primul caz pe care il trateaza sub demnitatea institutiei de invatamant pe care o reprezinta, dar atata vreme cat uneltirile ei santajiste tin, ea isi pastreaza stilul caracteristic si penibil.
"

 

 

Potrivit informatiilor noastre, multi dintre parinti s-au simtit jigniti de atitudinea absolut ostila a lui Mercea si mai ales de tupeul acesteia de a-i jigni. Ce e diferit fata de alte dati pentru acesti parinti? Va spunem noi: faptul ca, de aceasta data, AU TIMP sa caute alternative pentru copiii lor. Fiindca cei mai multi stau acasa si nu au altceva de facut. 

Iata si o recomandare pe care noi, Ziar de Cluj, o facem. Nu e sugestia noastra, e primita de la un tatic care ne-a scris, merita sa vedeti diferenta de abordare dintre Ruxandra Mercea, obsedata de parai si taxe, care ii jigneste pe parinti, si alte scoli: ce frumos li se adreseaza parintilor o directoare de la alta scoala, ce cuvinte misto, ce abordare onesta de business, ce atitudine pro activa intru rezolvarea problemelor! INCREDIBIL!

 

"Buna ziua,

Din pacate este trist sa vedem astfel de atitudini. O institutie de invatamant trebuie sa fie mult mai mult pentru copii, indiferent ca este de stat sau privata. Nicidecum un business. Le recomand cu caldura parintilor care cauta alternative in aceasta perioada, sa ia legatura cu cei de la Key International School.

Fetita noastra merge la aceasta scoala de la 2 anisori si pot sa spun ca aici este mai mult decat o forma de invatamant pentru ea si pentru noi.

Key School a devenit pentru fetita noastra acasa si aici pentru ea si pentru noi este familie. Abordarea pe care conducerea de la Key a avut-o fata noi in aceasta perioada crunta a fost una mai mult decat profesionista si umana.

Mai jos regasiti scrisoare primita. Merita citita si inca odata, recomand cu incredere si caldura acest colt de rai si de dragoste pentru copii.

 

"Dragi părinți,

Sper că mesajul meu vă găsește sănătoși, acasă, alături de cei dragi. În primul rând, aș dori să vă rog să-mi acceptați scuzele pentru întârzierea cu care vă raspund, întârziere cauzată de încercarea de a găsi cele mai viabile soluții, dinpunct de vedere legal, dar mai ales uman, la majoritatea problemelor cu care neconfruntăm și noi în această perioadă.

Încercăm, însă, să rămânem optimiști și să credem în continuare că obstacolele sunt făcute doar pentru a fi depășite, așa cum este și situația de față, pentru toți: o perioadă grea de criză neașteptată, o situație nemaiîntâlnită, care se întinde petermen nedefinit, dar care sigur ne va face mai puternici și mai uniți. O reclamă difuzată foarte frecvent zilele acestea la radio spune: “Perioada de criza poate scoate la suprafață răul din oameni, dar scoate și tot ce e mai bun din noi”, idee la care subscriu în totalitate.

De aceea, în contextul părții pozitive a acestei reclame, vreau să încep prin a vă mulțumi dumneavoastră, părinților care – în haosul acestor zile - ați reusit să găsiți un moment în care să vă îndreptați gândul bun și spre noi, implicându-vă, oferindu-vă ajutorul sau doar susținându-ne printr-o vorbă bună, un mesaj sau un gest, atât de prețioase în aceste momente. Vreau să le mulțumesc și celor care încă din primele zile au solicitat rezilierea contractelor, pentru perioada în care au făcut parte din frumoasa familie KEY. Cred că ne dăm seama cu toții că cel mai simplu, dar și cel mai „sănătos” lucru, din punct de vedere financiar cel puțin, în momentul de față, ar ! fost să ne luăm rămas bun și – cu același regret pe care-l simțim față de cei care-au decis să plece – să concediem profesorii și întregul personal și să închidem. Am fi  fost doar una dintre cele 280.000 de firme care au decis să facă acest lucru. Și n-am fi stat nici oclipă pe gânduri dacă... am fi doar una dintre cele 280.000 de firme și atât.

Suntem însă o școală care, pe lângă menirea de a-i dezvolta pe copiii dvs. din punct de vedere academic și a-i ajuta să-și deschidă aripile și să zboare, o avem și pe cea mai importantă: de a le modela sufletul și de-a le transmite valori prinpropriul exemplu. Vorbim zi de zi despre bunătate, despre respect, despre empatie, despre ajutor și despre susținerea celor de lângă noi .... și-acum a venit momentul în care putem pune în practică tot ce am și i-am învățat. Sunt valori în care credem și pe care le promovăm indiferent de context. Legat de partea „economică” a mesajului de față, aș vrea să vă transmit următoarele:

Încercând să fim cât mai aproape de nevoile dumneavoastră, dar gândindu-ne în aceeși măsură și la profesorii noștri minunați pe care acum mai mult ca oricând îi apreciem pentru toată mobilizarea, implicarea, creativitatea, suportul și înțelegerea de care dau dovadă, precum și la dorința noastră de a depăși acest moment împreună, am decis următoarele:

A. Începând cu luna aprilie și până la finalul stării de urgență, perioadă în care copiii nu sunt fizic la școală, dar primesc – conform programei școlare și raportat la vârsta !ecăruia – fie fișe cu activități, fie lecții on-line + fișe, părinții pot opta pentru reducerea taxei de școlarizare după cum urmează:

· Pentru copiii din grupele lui Miss Chika și a lui Miss Mesi - reducerea taxei cu 50% începând cu luna aprilie și până la finalul stării de urgență;

· Pentru copiii din grupele lui Miss Sara, Miss Andreea și Miss Mădălina reducerea taxei cu 25%, începând cu luna aprilie, pe toată perioada stării de urgență.

Beneficiază de taxa redusă părinții care decid să o achite în continuare, în fiecarelună, până la încetarea stării de urgență. În acest sens, factura pe care ați primit-o, emisă automat, în fiecare zi de 15 a luniipentru luna următoare, va fi stornată, la cerere.

B. Apreciem foarte mult părinții care au achitat deja – în întregime - factura și le mulțumim încă o dată pentru susținere. Fiind o școală mică, încă la început și fără finanțatori „în spate” este într-adevăr un ajutor imens pentru noi. Și pentru a încerca să ne și demonstrăm recunoștința, precizăm că toți cei care vor decide acest lucru și vor achita taxele integral, pe toată durata situației de urgență, în momentul în care vor semna contractul pentru anul școlar următor (pe care-l găsiți atașat), vor beneficia întregul an școlar 2020-2021 de taxa de școlarizare de anul acesta. Noile taxe vor fi anunțate în curând.

C. Părinții care, deși au achitat integral, vor opta totuși pentru reducerea taxei, îi rog să mă contacteze direct, pentru a alege împreună modul cel mai convenabil defacturare a diferenței.

Mă adresez acum părinților care au cerut „suspendarea taxei/contractului” până când situația va reveni la normal și copiii se vor întoarce la școală.

Din punct de vedere legal, acest lucru poate avea următoarea formă:

1. Părintele poate solicita sistarea achitării taxei școlare pe perioada stării deurgență, cu condiția ca aceasta să fie achitată retroactiv, după încetarea stării deurgență, redeschiderea școlilor și reluarea activității. Propunerea de eșalonare aplăților se stabilește de comun acord între părți.

2. Pentru cei 2 părinți care au solicitat rezilierea contractului – unii invocând chiar forța majoră, precizarea este următoarea: ”Forța majoră se aplică în condițiile precizate în codul civil în vigoare la semnarea contractului, precum și în condițiile art. 9 din Contract. Respectiv, partea care invocă forța majoră va prezenta detaliat situația care a determinat forța majoră, beneficiind de o perioadă de grație de 30 de zile de la data notificării, perioadă în care va fi exonerată de obligațiile ce îi revin. Ulterior, acestei perioade, partea interesată va putea decide justificat dacă solicită sau nu rezilierea Contractului, cu preavizul și condițiile precizate în art.9.”

Indiferent de domeniul de activitate, nici starea de urgență, nici “forța majoră“ nu exonerează partea care o invocă de achitarea la zi a obligațiilor contractuale.

3. Pentru părinții care au solicitat suspendarea Contractului pe durata stării de urgență, precizez că aceasta nu poate opera, ea nefiind prevăzută ca și clauză expresă în contract. După câte știu, în acest moment, există la guvern o propunere care urmează a fi analizată, legată de o modalitate de protecție atât a părinților din școlile private din România cât și a școlilor în sine. Imediat ce va fi publicată sub forma unei hotărâri de guvern, o vom pune și noi în aplicare, cu toate aspectele care vor fi decise.Până atunci însă, vă mulțumesc încă o dată pentru înțelegere, colaborare și sprijin și aștept cu toată nerăbdarea să ne revedem cât mai curând, sănătoși, optimiști, căliți și mai puternici dar și pregătiți să facem față împreună, tuturor încercărilor ce vor urma.

Cu drag, Rada "   

 

La polul opus, Mercea da vina pe Alexa. Atata stie prostanca!

 

In aceasta dimineata, agramata Ruxandra Mercea le-a trimis tuturor parintilor urmatorul email. E clar ca lovita la moral de efectul articolului, desi noi nu am facut altceva decat sa publicam scrisoarea parintilor nemultumiti si raspunsul ei jegos adresat parintilor. In scrisoarea de fata, agramata de Mercea ma face ziarist toxic, desi noi nu ne-am cunoscut niciodata indeaproape, doar ne-am salutat acum multi ani intr-o ocazie si atat. Merceo, ziaristul asta de care vorbesti, adica mua, nu te-a santajat niciodata, isterico, nu aveam de ce, nu ma intereseaza nimic de la tine. Insa s-ar putea sa regasesc in folder discutiile tale cu SL, cu care ai operat ballroomul de la Transylvania College ani de zile incasand mii de euro la negru din nunti si poate te faci si cu un dosar pentru evaziune fiscala. Mai stii cum incasai de la SL "dreptul" de la 2 nunti per week-end? Vrei sa iti zic cati ani ai facut asta? Vrei sa ne aducem aminte cum incasai anual peste 100 000 de euro fara chitante de la miri? Agramato, vezi ca ti se duce scoala in faliment, take fucking care about it!

 

Ia sa citim ce dume baga isterica de Mercea in scrisoarea de azi, dupa ce ii ameninta si jignea pe bietii parinti saptamana trecuta:

 

"Acest mesaj vine în urma articolului publicat săptămâna trecută despre școala noastră și despre mine.

Nu este un subiect plăcut în această perioadă extrem de tulbure pentru noi toți, în care am sperat că poate apropierea sărbătorilor ne va aduce mai multă liniște sufletească, însă cred că este un subiect necesar a fi discutat. Nu îl putem evita dacă dorim să învățăm ceva din experiențele pe care le trăim și, cu atât mai puțin, nu îl putem evita noi, o comunitate legată în jurul unei instituții de învățământ.

Cu greu am reușit să citesc acel articol de presă, deloc măgulitor la adresa mea și extrem de nociv pentru comunitatea noastră. Aș fi preferat ca el să nu existe, aș fi vrut ca eu să nu fiu nevoită să îl parcurg, după cum aș fi vrut și să îl pot șterge din mintea tuturor celor care l-au citit, inclusiv elevi ai școlii noastre.

Nu știu care a fost intenția celor care au ales să apeleze la un jurnalist cunoscut în orașul nostru pentru toxicitatea sa și căruia i-am refuzat personal în trecut șantajul, însă știu că au reușit să creeze o imagine și o percepție care face rău unei școli pe care chiar ei au ales-o pentru educația copiilor lor, o școală unde cu toții trebuie să ne întoarcem după perioada de carantină și unde, cu ocazia revederii, vom fi nevoiți să ne privim în ochi. 

Sper că cei care au ales, sub anonimat, această metodă de a-și face cunoscute pretențiile să înțeleagă că nu poți cere un dialog prin puterea injuriilor și a calomniilor, că nu poți să îți validezi argumentele prin strigăte și scandal mediatic și nu poți face apel la echilibru prin comunicarea celui mai dezechilibrat mesaj, într-un astfel de context. Așa, nu.

Sper, din tot sufletul, că cei care au citit articolul să aibă puterea ca pe viitor, când discuțiile pe WhatsApp devin toxice, denigratoare la adresa unor profesori, părinți, elevi sau a școlii, să poată să spună „stop, nu așa se procedează în comunitatea noastră”. 

Noi, ca părinți și educatori, trebuie să fim un model pentru copiii noștri și, cu siguranță, un astfel de comportament și un astfel de scandal nu pot reprezenta modelul sănătos.

Mulțumesc în același timp tuturor celor care au ales să comunice firesc sau chiar să trimită mesaje de susținere, pentru că abuzul din ultimele săptămâni nu a fost ușor de dus. Au fost momente în care am vrut să renunț, momente în care m-am întrebat dacă merită să suport stresul acesta și să petrec timp în discuții și dispute nejustificate, timp pe care l-aș fi putut dedica unor proiecte constructive și copiilor mei. 

Mesajele voastre m-au făcut să realizez însă că nu sunt singură în această luptă, că am alături o comunitate de profesori și părinți care își dorește să devenim, într-o societate ca a noastră, cu principii și repere precare, un model pentru o “Școală a încrederii”. 

Închei acest mesaj prin a vă transmite Paște fericit și sărbători cu bine! Elevii se vor reîntâlni cu profesorii de miercuri, 22 aprilie, când școala va reîncepe online. 


Vă mulțumesc.

Cu încredere,

Ruxandra "

 

O precizare pentru agramata: parintii au actionat sub anonimat pentru ca i-ai santajat. Dar sa stii ca pot depune marturie in instanta asumat la orice ora. 

Un cadou pentru tine, Ruxi: asta esti tu.

Nota mea: Dragi parinti, ganditi-va bine daca mai merita sa stati in scoala asta cu Mercea la carma sau daca nu cumva copiii vostri merita mai mult.

Adauga comentariu