Transportul nepoluant cu bani publici se ține

Administrația municipiului Cluj-Napoca a făcut din transportul nepoluant o prioritate, iar în acest sens Compania de Transport Public a continuat să-și reînnoiască flota auto cu autobuze electrice, cu autonomie de peste 100 km pentru baterii noi. În ultimii ani, flota CTP Cluj a făcut loc pentru zeci de autobuze noi, dar și pentru alte câteva zeci de garnituri noi de tramvai. În fiecare an, Primăria Cluj-Napoca a prevăzut un buget generos pentru Compania de Transport Public (CTP) Cluj atât în ceea ce privește partea de întreținere și cheltuieli, cât și pentru investiții. De altfel, sume considerabile de bani au fost alocați anual pentru susținerea transportului gratuit în cazul unor diverse categorii de beneficiari, precum elevii, studenții, pensionarii. Doar în 2020, bugetul CTP Cluj a fost de 38,5 milioane de euro. 

Chiar și în condițiile pandemiei, când beneficiarii reducerilor/gratuității pentru transportul public din Cluj au lipsit, precum este cazul studenților, suma alocată pentru acest serviciu a rămas neclintită. 

CITEȘTE ȘI: Ce s-a întâmplat cu banii pentru abonamentele studenților la transport în comun în condițiile desfășurării cursurilor în regim online?

Acum, Compania de Transport Public Cluj a anunțat alocarea sumei de 86959.65 lei/ cca 17.851.43 euro, prin procedură simplificată, pentru serviciile de asigurări de răspundere civilă auto pentru anul 2020-2021. 

Pentru anul precedent, suma prevăzută pentru asigurările de răspundere civilă auto a fost în sumă de 985435 lei / 202,294.05 euro. 

Descriere succinta:

Asigurari de raspundere civila auto pentru mijloacele de transport si auxiliarele din parcul propriu.

Obiectul achizitiei:

ASIGURARI DE RASPUNDERE CIVILA AUTO 2020-2021

Se vor asigura toate mijloacele de transport si auxiliarele din parcul propriu conform legislatiei in vigoare si a Documentatiei de atribuire. 

Cantitatea minima si maxima de prestare servicii a acordului cadru, potrivit caietului de sarcini, minim 1 polita de asigurare, maxim 491 asigurari de autovehicule.

Cantitatea minima si maxima de prestare servicii conform unui contract subsecvent, adica minim 1 asigurare de autovehicul, maxim 250 asigurari de autovehicule, se arată în detaliile anunțului. 

Achizitia implica incheierea unui acord-cadru.

Anunt de participare simplificat, din toamna anului trecut, a înregistrat recent un ofertant câștigător, potrivit anunțului publicat de CTP Cluj. Ofertantul câștigător este Asigurarea Romaneasca ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP. Recent, în ianuarie 2021, cele două contracte subsecvente au fost atribuite către același ofertant,  ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP.

Oficial, potrivit site-ului Companiei de Transport Cluj din subordinea Primăriei Cluj-Napoca, flota CTP numără 26 de tramvaie, 117 troleibuze, 252 de autobuse, 9 minibusuri și 41 de autobuze electrice. 

Anul trecut, bugetul Companiei de Transport Public aprobat în Consiliu local a fost în valoare de 38,5 milioane de euro. 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: mobilitate.eu

 

Adauga comentariu