Transport public gratuit pentru clujeni: „Ne pregătim ca săptămâna viitoare să lansăm Vinerea verde oficial”

Așa-numita campanie „Vinerea verde”, prin care clujenii pot călători gratuit cu mijloacele de transport în comun o zi pe săptămână, ar putea fi inaugurat săptămâna viitoare, din data de 18 iunie 2021. Autoritățile locale au condiționat implementarea acestui proiect de campania de vaccinare: un prag de 50% a persoanelor vaccinate la nivelul municipiului Cluj-Napoca. 

În contextul în care acest obiectiv a fost atins, potrivit autorităților locale, primarul Emil Boc susține că proiectul Vinerea verde mai trebuie să fie aprobat în următoarea ședință de Consiliu local, însă acest aspect ar reprezenta doar o „formalitate”.

„Am primit vestea bună chiar în această dimineață: am depășit 50% de persoane vaccinate!

De la București ne-au spus deja de la începutul săptămânii că am depășit 50%, dar și pe populația care a trecut prin boală, considerată imună.

Azi dimineață am primit informația: Cluj-Napoca a depășit deja numărul de persoane vaccinate cu 50% din totalul populației vaccinabile.

Ne pregătim ca săptămâna viitoare să lansăm Vinerea verde oficial”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții telefonice la un post de radio local.

Primarul Emil Boc a declarat că va face publice datele privind numărul persoanelor vaccinate la nivelul municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, autoritățile își propun să facă publice și condițiile de aplicare și desfășurare a proiectului Vinerea verde încă de la începutul săptămânii viitoare. 

„Avem o ședință de Consiliu local unde, formal, această decizie trebuie să fie prezentată”, a mai adăugat Boc. 

Următoare ședință de Consiliu local este programată pentru miercuri, 16 iunie 2021. 

La începutul lunii Martie, primarul Emil Boc promitea clujenilor transport public gratuit VINEREA, „chiar din aprilie”. 

Din păcate, acest proiect urmează să fie implementat abia din a doua jumătate a lunii iunie 2021.

Ideea proiectului Vinerea Verde a venit din partea ministerului Mediului, în martie 2021, ca o campanie de încurajare a utilizării transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice.
Iniţiativa este menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

După lansarea proiectului, primarul Emil Boc a propus implementarea în municipiul Cluj-Napoca a transportului public gratuit pentru toți clujenii în fiecare zi de vineri. 

 


Adauga comentariu