Transformate în parcări ad-hoc, trotuarele din centru au devenit neîncăpătoare chiar şi pentru pietoni

Centrul oraşului este sufocat de autoturisme, odată cu începerea anului şcolar. Lupta pentru un loc de parcare a devenit din ce în ce mai stânsă, iar acest lucru i-a determinat pe mulţi şoferi să îţi lase masinile pe unde apucă. Acest fapt face ca pietonii să fie nevoiţi să facă salom printre autoturismele de pe trotuare. Reclamaţiile cetăţenilor la adresa primăriei curg cu o viteză mai mare decăt ce cu care traversează Someşul oraşul. 

Lipsă acută de poliţişti locali în zonele fierbinţi ale oraşului. Începutul anului şcolar i-a găsit pe majoritatea dintre aceştia, şi asa insuficienţi, pe la porţile instituţiilor de învăţământ, în loc să fluidizeze anumite străzi super+aglomerate. Cum locuril de parcare în centrul oraşului de cinci stele au devenit un lux, şoferii parchează unde ii tai capul, iar acest lucru incomodează traficul pietonal. Printr-o seizare adresată primăriei, un cetăţean a ţinut să îi mulţumească, cu ghilimelele de rigoare, primarului Emil Boc, pentru reuşitele sale de bun manager, invitându-l totodată să îşi adauge în albumul de realizări câteva imagini cu realitatea străzii sau, mai exact, a trotuarului. Clujeanul a arătat printr-o serie de fotografii cum trotuarele din zona Pieţei Cipariu au fost transformate în parcări, pietonii fiind nevoiţi să circule pe stradă.

“Felicitari domnule primar pentru noul mandat si la cat mai multe. Priviti niste poze facute în 13.09.2016 in Cluj-Napoca in zona Cipariu. Le puteti pune in albumul dumneavoastra de onoare si sa va laudati cu reusitele dumneavoastra in cei 12 ani de mandat. Cam asa arata trotuarele din Cluj. Va multumim pentru munca depusa si acu va las ca stiu ca sunt pe linie cei de la Diferit si Kiat si e pacat sa astepte", a afirmat  Niculescu Petru pe sinte-ul domnuleprimar.ro

Comentarii

radu

15.09.2016 11:55

Lipsa de parcari, nu de politisti locali! Se tot transforma parcarile din oras ba in piste pt. biciclisti, ba in benzi auto ba in trotuare mai largi dar parcarile disparute nu sunt inlocuite cu altele noi in parkinguri serioase si suficiente!

MARIUS

17.09.2016 08:43

Într-adevăr sunt multe mașini pe trotuar. Dar vedeți pietoni? A, da, la vreo 20 de mașini se vede 1, probabil unul din proprietarii de mașină. Exact cum spune celalalt comentariu, de câțiva ani se fac piste de biciclete, trotuare lărgite, etc. din banii de impozite pe mașină și amenzile pentru parcare contravențională, ca impozite pe bicicleta și trafic pietonal nu știu sa fie.

Adauga comentariu