Traficul din zona centrala, dat peste cap de lucrarile de modernizare. Harta strazilor inchise pentru reparatii capitale

Mai multe strazi care faciliteaza accesul in zona zero a orasului sunt inchise pentru reparatii capitale. Procesul de refacere a infrastructurii este mai mult decat binevenit, insa asta inseamna si sute de locuri de parcare desfiintate pe perioada lucrarilor.

Primaria Cluj-Napoca deruleaza lucrari de modernizare a strazilor din zona centrala. In zona Pietei Mihai Viteazul sunt doua strazi inchise pentru refacerea infrastructurii. Atat pe strada Nicolae Balcescu, cat si pe strada Croitorilor, accesul este interzis inclusiv pentru riverani. Ambele strazi sunt sapate in profunzime, iar parintii care la orele pranzului formau cozi nesfarsite de masini in fata liceului „Nicolae Balcescu” sunt printre cei mai iritati.

Strada Croitorilor are de mai bine de o luna un afis improvizat, lipit pe un semn de circulatie care indica lucrari: „Atentie. Incepand cu data de 02.10.2014 accesul pietonal si auto in Medicala III – Chirurgie III se va face din strada Iasilor”. Din pacate, trecatorilor nu le este furnizata nicio informatie legata de data de finalizare a lucrarilor.

Tot in luna octombrie au inceput lucrarile de reconstructie si pe strada I.C. Bratianu. Aici, proiectul presupune inlocuirea retelelor de gaze naturale, a canalizarii, precum si relocarea cablurilor aeriene in subteran. Lucrarile de pe aceasta strada fac parte din proiectul „Refacerea infrastructurii Orasului Comoara, modernizare cai de acces spre centrul istoric”. Teoretic, lucrarile de refacere a strazii I.C. Brtianu ar trebui terminate pana la finalul lunii noiembrie. E drept ca la momentul in care a fost inaintata aceasta data, oficialii au mentionat faptul ca aceasta data se poate modifica in functie de conditiile meteo.

Strada Ilie Macelaru a fost in ultimii ani decopertata, plina de gropi, plombate mai mult sau mai putin bine. In aceeasi situatie se afla si strada Moldovei, ambele in apropiere de zona zero a orasului.

Dupa ani la rand in care riveranii au facut cereri peste cereri, in aceasta toamna municipalitatea a inceput lucrarile de reconstructie in zona. In aceste zile se lucreaza cu spor la montarea bordurilor si tasarea balastrului, urmand ca in perioada urmatoare riveranii sa se bucure de o strada proaspat refacuta.

Cinci strazi, un singur raspuns

Indiferent de momentul inceperii lucrarilor, reprezentantii municipalitatii nu pot preciza cand se vor incheia reabilitarile din zona centrala.

„Fiecare din aceste strazi vor fi redate circulatiei anul acesta. Nu putem preciza cu exactitate cand vor fi finalizate lucrarile, dar cu siguranta anul acesta”, a mentionat Iulia Persa, sefa Biroului Mass-Media din cadrul Primariei.

Pe langa aceste strazi, lucrarile de reconstructie a Podului Traian, din apropierea Pietei Mihai Viteazul, incomodeaza, de asemenea, traficul inspre zona centrala. Ziar de Cluj a scris AICI care sunt ofertele primite de Primarie pentru modernizarea Podului Traian. 

Strada I.C. Bratianu este modernizata de catre Viarom Construct SA, firma care a castigat proiectul „refacerea Infrastructurii Orasului Comoara, modernizare cai de acces spre centrul istoric”. In baza aceluiasi proiect vor fi refacute si strazile Memorandumului, Calea Motilor si Avram Iancu, iar lucrarile au fost licitate la 17 milioane de lei.

Daca I.C Bratianu e reconstruita de Viarom Construct SA, celelalte patru strazi sunt modernizate de asocierea Diferit-Kiat, care incaseaza, anual, in jur de 29 de milioane de auro pentru reabilitarea strazilor din municipiu in baza unui contract incheiat de fosta conducere a Primariei Cluj-Napoca. Contractul prevede refacerea a 115 kilometri de strazi din oras si se incheie in decembrie 2014.

Adauga comentariu