Traficantul de droguri ,,Baghera”, arestat după un an de filaj. Vindea copiilor ,,Zombie”

Doi traficanți de droguri au fost arestați recent în Câmpia Turzii, după un filaj de aproape un an, într-un dosar instrumentat de DIICOT şi BCCO Cluj. Unul dintre suspecţi este celebrul dealer "Baghera", un clujean cu antecendente penale.

Potrivit mediafax.ro, ,,Baghera” ar fi vândut minorilor unul dintre cele mai periculoase droguri de pe planetă, substanța K2/Zombie. Specialiștii spun că acest drog ,,prăjește” creierul consumatorului și cauzează paralizia temporară a mâinilor și picioarelor.

Anchetatorii au găsit acasă la trei suspecți 20 de grame de substanţe psihoactive, mai multe pungi tip zyp-lock goale, 2 cântare, un grinder, laptopuri şi telefoane mobile. Potrivit autorităților, cele trei persoane au intrat în atenţia procurorilor DIICOT în urmă cu un an pentru că la diferite intervale de timp, au procurat şi revândut produse cu efecte psihoactive. În urma acţiunilor, au fost arestați Sergiu Sorin Scrob, zis Baghera, şi Răzvan Radu, zis Uscatu, ambii din Câmpia Turzii.

Principalii clienți ai dealerilor erau minori. Mediafax.ro mai scrie că de altfel, în ultimele luni, în municipiul Câmpia Turzii au apărut în spaţiul public imagini filmate cu diverşi tineri despre care se bănuieşte că s-ar fi aflat sub influenţa unor substanţe cu efecte psihoactive. După reacţiile tinerilor, s-a bănuit că ar fi vorba despre drogul Zombie, devenit popular în urmă cu câţiva ani, în Statele Unite.

Agenţia Naţională Antidrog a anunţat vineri referitor la apariția în România a substanței numite ,,Zombie” că, din evaluările disponibile, nu rezultă existenţa unei substanţe psihoactive noi. Numărul total anual de substanţe noi care apar pe piaţa românească este în scădere faţă de anii de vârf (2014 şi 2015).

La sfârşitul anului trecut, Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie monitoriza peste 670 de noi substanţe psihoactive în țările europene, un număr dublu faţă de 2013, substanţe conţinând inclusiv canabinoizi sintetici noi şi opioide sintetice noi cu potenţă mare, în special derivaţi de fentanil.

 

Adauga comentariu