In vizor

Traditiile populare clujene pot indestula un centru la Cluj: salarii mari si asocieri dubioase la CJCPPT

Cine zice ca traditiile populare sunt un domeniu pe cale de disparitie si cei care le promoveaza duc o munca titanica si ascetica se inseala, daca e sa ne luam dupa veniturile din 2013 ale Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Cluj. Fostul director lua bani si de la Consiliul Judetean (CJ) Cluj si de la RATUC, la fel cum actuala sefa are venituri mari in urma prestatiei de la evenimentele Asociatiei Produs de Cluj. Chiar si contabila centrului isi dubleaza venitul lucrand in paralel si la Teatrul Puck. 

Tiberiu Groza, fostul sef al centrului, nevoit sa demisioneze la inceputul acestui an in urma scandalului difuzarii unei colinde cu versuri antisemite interpretate de ansamblul Dor Transilvan, pe care il conducea, a avut din aceasta activitate doua venituri. In 2013, acesta a castigat 33.624 ca manager al centrului, plus inca 9.792 de lei in calitate de „administrator club RATUC Cluj”. In total 3.618 lei lunar. Declaratia sa de avere mai cuprinde un apartament de 64 de metri patrati in Marasti cumparat in 2001 si un autoturism Volkswagen Golf din 2005. Si sotia sa a lucrat in 2013 la RATUC, unde a fost casier sef si a primit anul trecut 23.083 de lei.

 Marinela Zegrean Istici, actuala sefa a centrului si, de cativa ani, cantareata de serviciu a evenimentelor la care participa Asociatia Produs de Cluj si-a notat in declaratia de avere in primul rand venitul de 26.440 de lei obtinut de la Liceul Teoretic „Ana Ipatescu Gherla”, unde este cadru didactic si abia apoi venitul din activitati artistice in calitate de „profesor canto, solist vocal, prezentator”, unde are notate doua sume: una de 6.991 de lei, cealalta de 15.000 de lei. Istici detine terenuri in Fizesu Gherlii si in Mintiu Gherlii, precum si un apartament si o anexa in Gherla. 

Cornelia Staicu, contabil-sef al centrului a avut doua joburi in cadrul Consiliului Judetean (CJ) Cluj. Ea a primit anul trecut suma de 20.216 pentru activitatea de la centru, plus inca 22.676 lei de la Teatrul Puck, institutie aflata, de asemenea, in subordinea CJ Cluj. In total, 3.574 de lei lunar. Contabila a mai mentionat in declaratia de avere un credit bancar de 9.000 de euro, scadent in 2020 si doua terenuri, in Tureni si Apahida.

Mircea Dorin Cimpeanu, sef al Biroului Cultura in cadrul CJCPCTC a primit in cadrul institutiei 29.973 de lei, la care s-au adaugat 2.500 de lei primiti in urma predarii la Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, 2.100 de le din jurizari la diverse concursuri si 1.800 de lei pentru „filmari diverse”. Acesta detine doua terenuri intravilane, unul extravilan, plus doua apartamente si un garaj in Cluj-Napoca. Mai are doua masini, Skoda si Cielo si un depozit bancar de 21.000 de euro.

Adriana Susana Andrei, consultant artistic al centrului a obtinut anul trecut un venit de 13.080 de lei, la care s-a adaugat la bugetul familiei si salariul sotului, de 14.000 de lei, obtinut in calitate de graficial al aceluiasi centru. Cei doi au doua apartamente in Cluj-Napoca, primite prin donatie si mostenire in 2011, plus un autoturism Nissan. 

Lucretia-Adriana Anton, sef Birou financiar contabil, resurse umane si administrativ nu si-a depus declaratia de avere pe anul trecut. 

Foto: adevarul.ro, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *