Tot mai mulți clujeni sunt victimele hoților, pe stradă și în autobuze. Ce face Poliția locală?

Nu trece zi în care să nu fie semnalate furturi de portmonee sau de telefoane, în special în mijloacele de transport în comun. Unii clujeni mai norocoși reușesc să își recupereze actele, dar nu și banii, alții nu reușesc nici măcar atât.

Poliția locală pare depășită de această situație, având în vedere că numărul infracțiunilor se intensifică. Aceste furturi au loc în tot orașul, atât în centru cât și în cartiere, sau în mijloacele de transport în comun.

Un clujean îi solicită primarului Emil Boc să se implice mai mult în combaterea furturilor din mijloacele de transport în comun sau de pe stradă.

”Edilul ar putea să impulsioneze puțin acțiunile poliției locale și în această direcției, nu doar să aducă fonduri din amenzi pentru parcări în locuri nepermise”, transmite clujeanul.

Investigațiile poliției se desfășoară cu dificultate, unii păgubiți așteptând deja de un an de zile fără să se fi rezolvat ceva.

”Mi s-a furat in busul 25 portofelul, le-am zis ora, cum arătau indivizii, erau camere și imediat se face un an și nimic”; dezvăluie o victimă a hoților.

De altfel, nu este deloc surprinzător acest lucru, având în vedere că polițiștii nu au reușit nici până acum să descopere autorii jafului de la agenția Băncii Transilvania ce a avut loc de peste un an

Citește și:

463 Zile de la FURTUL din Dâmbul Rotund: un portret robot, un cerc de suspecți și un autor necunoscut

Hoațele minore, fetele care fură portmoneele și telefoanele clujenilor fără să poată fi pedepsite

În această vară a ieșit la iveală cazul a două fete minore bănuite de zeci de furturi, pe numele cărora fuseseră depuse mai multe plângeri, dar cărora polițiștii nu pot să le facă nimic până la împlinirea vârstei de 14 ani. 

Citește și:

Două copile de 12 și 13 ani terorizează centrul Clujului, furând pe toată lumea! Poliția spune că e legată de mâini și de picioare

Cerșetori aduși cu autocarul în Cluj-Napoca

Șeful Poliției Locale, Marcel Bonțidean, declara că cerșetorii sunt aduși cu microbuze la Cluj-Napoca.

”Noi am depistat câteva grupuri care vin din proximitatea Clujului, fiind debarcaţi de microbuze în zona Gării după care se împrăştie în tot oraşul. Nu putem lua nicio măsură când se dau jos din autobuze. Legea este ambiguă în acest sens şi prea multe măsuri nu putem să luăm în acest sens, dar avem o hotărâre de Consiliu Local prin care le putem confisca banii”, potrivit lui Bonțidean

Poate că Poliția Locală ar trebui să îi verifice mai atent și pe aceștia, poate desfășoară și alte ”activități” pentru a face rost de bani.

Între timp am solicitat Poliției Locale Cluj-Napoca să ne comunice activitățile de prevenție și numărul de agenți care se află în stradă să asigure ordinea și liniștea publică. 


 

 

Adauga comentariu