Tot Floreștiul arată ca un lagăr, plin de garduri metalice. Pivariu are soluții doar pentru proiectele imobiliare viitoare

Simțul proprietății este foarte puternic în Florești, astfel că toată comuna s-a umplut de garduri care delimitează un bloc de altul și o alee de alta. În această situație pietonii nu au altă alternativă decât să circule pe arterele principale, acolo unde cel mai adesea trotuarele sunt aproape inexistente. 

Un cetățean din Florești consideră că toată comună arată ca un lagăr și îi cere primarului Pivariu să intervină și să ia măsuri.

„Ce aveti de gând sa faceți in privința gardurilor care delimitează construcțiile finalizate, tot Florestiul arată ca un lagăr, plus ca nu se poate lua pe scurtături printre blocuri ,obligatoriu trebuie sa mergem pe"trotuatrele" lui Șulea si suntem practic pe șosea”, sesizează un cetățean. 

Primarul Pivariu s-a eschivat de la un răspuns privind gardurile ridicate deja, dar a menționat faptul că va solicita investitorilor imobiliari să asigure accese pietonale facile.

„Dacă un proprietar decide să își îngrădească proprietatea nu ai ce să faci decât să reglementezi acest lucru. Dar dacă discutăm despre PUZ-uri care nasc locuințe, vom avea în vedere ca acel PUZ să reglementeze o zonă puțin mai largă pentru a avea acese facile pietonale pe lângă blocuri și între blocuri. Am avut o discuție cu mai mulți dezvoltatori care dezvoltă în aceeași zonă și la un moment dat se întâlnesc cu un drum și am vrut să găsim o soluție unitară pentru a nu există o discrepanță, eu cu turma mea, tu cu turma ta. Floreștiul trebuie să se dezvolte armonios și trebuie să colaborăm cu toții pentru o dezvoltare unitară”, a declarat primarul Pivariu.

Opiniile floreștenilor sunt evident împărțite. Cei care au pus garduri consideră că e dreptul lor, fiind proprietate privată, însă cei care sunt afectați consideră că drumurile ar trebui să fie libere pentru circulația pietonilor. 

„Înțeleg bariere pentru mașini dar garduri pentru oameni între blocuri mi se pare cea mai mare prostie și nu am văzut-o decât în Florești!”, potrivit unui alt floreștean.

Cei mai mulți dintre locuitorii comunei consideră însă că principala vină o are fosta administrație care a permis că cea mai mare parte a infrastructurii din localitate să fie privată. În această situație primarul Pivariu nu poate decât să se asigure că noile ansambluri vor avea accese pietonale spre arterele principale. 

 


 

 

 

Adauga comentariu