Tot Clujul PUTE a gunoi. Clujenii din toate cartierele reclamă mirosul de gunoi care vine de la Pata Rât

Zeci de clujeni din mai multe cartiere ale Clujului se plâng de faptul că nu pot deschide geamurile din cauza mirosului puternic de gunoaie care a cuprins tot orașul. Sursa acestui miros este cel mai probabil groapa de gunoi de la Pata Rât. 

Clujenii din Mărăști, Mănăstur, Zorilor, Gheorgheni sau Bună Ziua au făcut zeci de sesizări pe pagina dedicată a Primăriei, solicitând să fie luate măsuri. Aceștia reclamă faptul că mirosul persistă de mai bine de o săptămână.

  • ”Miroase îngrozitor în zona străzii Soporului din cauza gropii de gunoi de la Pata Rât de aproximativ o săptămână. Nu e normal să nu poți nici măcar deschide geamul pentru a aerisi.”
  • ”De ieri, in zona strazii Unirii, piata volanta, pana la terasa Iulius Mall, exista un puternic miros (deseuri arse sau posibil ceva agent economic care elimina ceva chimicale in aer). Astazi situatia a devenit mai accentuata si s-a raspandit mai tare spre Unirii.”
  • ”Începanad de joi 15.10.2020 in tot cartierul Gheorgheni miroase groaznic a gunoi!! Ce se întâmplă? Nu putem aerisi de 2 zile. Este inadmisibil sa puta asa in orașului de 5 stele".
  • ”Astăzi, 16.10, cartierul Gheorgheni este scăldat într-o duhoare insuportabilă provenită de la gunoaiele orașului. Ieri era mai rău în Mărăști. Întrebare: Când vom scăpa de acest dezastru? Și cine poartă vina situației în care ne aflăm?”
  • ”De cateva zile miroase ingrozitor in Borhanci, unde locuiesc, dar nu numai. Lucrez in Piata Mihai Viteazu, unde, de asemenea, se simte acelasi miros”
  • ”Locuiesc pe Romul Ladea nr 49 si se simte un miros insuportabil afara...locuitorii din zona (Borhanci, Sopor) se plang de acelasi lucru...se poate verifica ce se intakpla la gropa de gunoi! Este groaznic mirosul!!! Trebuie luate ceva masuri!”
  • ”Doresc sa raportez inca o data faptul ca Clujul miroase pestilential a gunoi , fecale etc , miros provenit din zona Pata Rat de la rampele de gunoi. De cateva zile mirosul se simte zilnic si acopera cartierele Someseni,Gheorghieni, Sopor si merge pana in Buna Ziua, Zorilor si poate chiar mai departe. Aceasta problema nu e noua ci persista deja de un an sau doi, sau poate chiar mai mult... Mi se pare frapant ca in acest oras " de 5 stele" unde discursul primarului se bazeaza pe sintagma "calitatea vieții " avem de-a face cu o astfel de problema caracteristica tarilor de lumea a treia.”
  • ”Miroase a ghena de gunoi in cartierul Buna Ziua de pe la ora 12.00; din ce am inteles de la altw persoane, a fost si ieri aceeasi situatie ( in mai multe cartiere din orasul Cluj: Manastur, Marasti, Zorilor etc.). Am observat o anumita recurenta la acest fapt si as dori sa aflu care este motivul si daca se face ceva pentru a stopa fenomenul.”
  • ”De ieri, in cartierele Manastur si Marasti, miroase ingrozitor a gunoi, oriunde mergi. Am intalnit mai multe persoane care s-au plans de acest aspect si in alte cartiere. Se pare ca se intampla recurent, deoarece a fost la fel si acum vreo doua saptamani. As dori sa stiu care este cauza si daca este periculos pentru sanatate.”
  • ”Sunt locatar pe strada Galati 32 si exista un miros extrem de puternic si urat, cel mai probabil care vine de la groapa de gunoi. Este imposibil de stat afara pe balcon din cauza mirosului. Nu stiu ce se poate face dar ar trebui luat in considerare acest lucru.”

În trecut mirosul puternic era cauzat în special de incendiile ”accidentale” de la groapa de gunoi, care de fapt erau ”soluția” pentru a scăpa de gunoaie atunci când rampa RADP se apropia de capacitatea maximă. Acum rampa nici nu ar mai trebui să fie folosită, deoarece a fost deschisă prima celulă a Centrului de Managament Integrat a Deșeurilor. Situația însă nu s-a îmbunățit deloc. O fi de vină faptul că și la CMID sunt depuse tot gunoaie nesortate, așa cum semnalau activiștii de mediu. 

Din filmările făcute cu drona în luna octombrie de către activiştii clujeni de mediu se vede, fără dubiu că LA CMID CLUJ SE DEPOZITEAZĂ, SISTEMATIC, DEȘEURI NESORTATE ȘI NETRATATE. Practic, operatorul CMID, RADP Cluj-Napoca încalcă, sistematic, legea. Activiştii de mediu au lansat pe pagina de Facebook a Clujului Civic şi o petiţie publică cerând pedepsirea celor care se fac vinovaţi.

Citește și: FILMARE CU DRONA: RADP Cluj-Napoca depozitează deşeuri nesortate şi netratate la CMID, încălcând legea şi compromiţând proiectul

Sau poate că s-au apucat să mute gunoaiele din rampa temporară în prima celulă, deoarece rampa temporară ar trebui să fie închisă după ce CMID-ul a fost dat în funcțiune pentru a stopa definitv poluarea cauzată de muntele de deșeuri. Oricare este sursa mirosului, este destul de evident că mai durează până când Clujul de cinci stele nu va mai mirosi a gunoi, iar Pata Rât va fi curățată de toate deșeurile care poluează.

Interesant este și faptul că cei de la ISU Cluj, contactați de Ziar de Cluj, au declarat că nu li s-a raportat nici un incendiu la rampa RADP de la Pata Rât.

 

Adauga comentariu