Din oras

Topul shaormeriilor din Cluj-Napoca

In ultimii ani, restaurantele de tip fast-food au devenit un adevarat fenomen in Cluj-Napoca. Astfel, in pauzele de lucru si graba de zi cu zi, dar si dupa iesirile tarzii in cluburile din oras, mancatul la o shaormerie devine cel mai rapid si ieftin mod de potolire a foamei. Prin urmare, in incercarea de a vedea care dintre acestea sunt printre preferatele clujenilor, Ziar de Cluj a analizat cifra lor de afaceri si a stabilit un top al celor mai vanate shaormerii din oras.

Din punctul de vedere al cifrei de afaceri, shaormeria numarul 1 din oras este Mama Manu, una dintre putinele locatii din oras deschise non-stop. Aceasta se afla sub patronajul societatii On Off SRL, societate care s-a infiintat in 2009 si care are sediul pe Strada Piersicului 41. Administratorul acesteia este Rozalia Svait, iar in 2014 firma a inregistrat o cifra de afaceri de 1,3 milioane de lei, si pierderi de 306.000. In 2013, la cifra de afaceri de 632.000 de lei a inregistrat pierderi de 335.00 lei si datorii de 1,2 milioane de lei.

Fast-Food-ul are patru locatii strategic amplasate la nivelul orasului: Bulevardul Eroilor, nr. 43, Cartierul Manastur in statia Minerva, Piata Garii si pe strada Piezisa la numarul 23. Dincolo de shaorma, clujenii pot sa-si cumpere de aici si alte feluri de mancare precum: falafel, snitel, cascaval pane, gratar d epui, cartofi prajiti, hot dog, hamburgeri, salata de pui, baclava, pulpe de pui si altele.

Pe locul doi, se afla fast-food-ul Big Belly cu o gama variata de produse si cu serviciul de livrare la domiciliu. In plus, transportul este gratuit pentru comenzile in valoare de 30 de lei. Shaormeria este patronata de societatea Res Quality Food SRL, societate infiintata in 2012 si administrata de Stefan Boldizsar. Firma a avut in anul 2014 o cifra de afaceri de 1,2 milioane de lei la care a inregistrat un profit de 7.100 de lei. In 2013 la cifra de afaceri de 320.000 de lei a avut pierderi de 140.000 de lei. 

Big Belly se afla pe Calea Manastur, nr. 68, langa statia Kaufland si pune la dispozitia clientilor o gama variata de mancaruri de la shaorma pana la sandwichuri, garnituri, pizza si chiar deserturi.

Lantul de mancare fast-food Rosa, cu puncte de lucru pe David Francisc, nr. 21, si magazinul Sora fatada si etajul 1, ocupa locul 3 in topul shaormeriilor, avand deja notorietate in oras. Shaormeria se afla sub patronajul societatii AMYTOP SRL care functioneza din 2008. Sediul acesteia se afla pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 si este administrata de Molhem Eiad. Ca cifra de afaceri, in 2013 la cifra de 609.000 de lei a avut un profit de 68.000 de lei si datorii de 880.000 de lei. In 2014, a inregistrat insa o cifra de afaceri ceva mai mare, de 1 milion de lei si a avut pierderi de 250.000 de lei si datorii de 1,5 milioane de lei. Deschisa non-stop, shaormeria isi atrage clientii si cu alte meniuri precum snitel la chifla, lipie sau chifla, snitel din soia sau snitel cu cartofi la farfurie, dar si cu hamburgeri, chesseburgeri, gordon blue, gratare sau cas pane.

Printre acestea, treptat, si-a castigat faima si restaurantul de tip fast-food La Turcu, singurul restaurant cu specific 100% turcesc din oras. Acesta este administrat de societatea Turkish House SLR. Firma a fost infiintata la inceputul anului 2015 sub patronajul doamnei Roxana Seilla Camci, detinatoare a 20 de parti sociale, reprezentand 100% din capitalul acesteia. La Turcu se afla pe strada Napoca, numarul 6, este deschis zilnic de la ora 9 dimineata pana dupa miezul noptii, la ora 1. De asemenea, clujenii gasesc aici o gama variata de specialitati turcesti, care le-au atras interesul si le-au deschis apetitul inca de la inaugurare. Intrucat firma este recent infiintata si si-a modificat de-a lungul anului 2015 obiectele secundare de activitate, cifra de afaceri a acesteia nu este inca disponibila. 

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *