Topul evenimentelor organizate in cinstea Femeii la Cluj: de la ateliere pana la cros si tururi ghidate sau concursuri de frumusete

Week-endul acesta Clujul colcaie de evenimente dedicate femeilor. Pe langa deja obisnuitele bauturi gratuite in cluburi, show-uri de strip-tease masculin si alte asemenea dedicate exclusiv femeilor, in acest final de saptamana vor avea loc mai multe manifestari care ies din aceste tipare. Ziar de Cluj va propune un top al celor mai interesante si inedite evenimente din oras destinate sarbatoririi Zilei Internationale a Femeii.

“Nu va lasati incatusate de margele!”

Revendica 8 Martie, du lupta mai departe este un eveniment dedicat femeilor care vor sa “duca lupta de eliberare a surorilor noastre mai departe”. Programat la ora 20, duminica in Piata Mihai Viteazu, actiunea are pana acum 57 de participante inscrise.

“Nu va lasati incatusate de margele! Haideti sa ne revendicam dreptul la alegere! E libertatea noastra sa decidem asupra propriilor noastre corpuri. Pentru a fi cu adevarat libere trebuie nu doar sa avem dreptul sa alegem nasterea unui copil, avortul, sterilizarea sau controlul nasterii, ci sa fim lasate sa facem aceste alegeri in mod individual, fara presiunea sau autoritatea unui barbat, doctor, guvern sau religie. Haideti sa revendicam dreptul la educatie sexuala corespunzatoare! Educatia sexuala este o materie inca optionala in Romania. Suntem construite social sa credem ca avem nivele scazute ale dorintei si ca suntem capabile de a obtine placere mai greu decat barbatii. Ni se transmite ca dorinta sexuala a barbatilor este aproape incontrolabila, supozitie care justifica comportamentul lor violent si opresant. Femeile inca sunt blamate pentru viol sau violenta masculina, este considerat, uneori, ca este vina lor totala sau partiala daca au fost violate, spre exemplu, daca au consumat alcool, au flirtat sau au fost imbracate provocator. Este timpul sa strigam: SUFICIENT! Astazi vrem sa revendicam dreptul la noapte, la spatii sigure, dreptul la un trai fara frica si sa spunem ca nu trebuie sa fim niciodata invinuite pentru viol sau violenta masculina”, arata organizatorii pe pagina evenimentului.

Clujencele de odinioara, omagiate intr-un tur ghidat

Cluj Guided Tours propune duminica de la ora 16 un tur ghidat dedicat femeilor de altadata, clujencelor care si-au pus amprenta pe viata orasului.

“Deoarece se spune ca femeile sunt un mister al omenirii, va invitam sa incercam sa deslusim o parte din enigma ce se asterne asupra femeilor ce au trait de-a lungul timpului in ,,Orasul comoara”, suna invitatia.

Cel mai bun mascul al orasului

Tot in acest week-end, la Centrul de Cultura Urbana Casino, din Parcul Central va avea loc prima editie a concursului “Best male in town”. Barbati cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani se vor intrece in cadrul a cinci probe: cum sa cuceresti o femeie, minutul de talent, tinuta casual, tinuta de seara si costum de baie, pentru a castiga inima juriului si premiul de 600 de euro pus in joc. Totul spre deliciul publicului, format exclusiv din femei.
 

Exista 8 Martie dupa doliu

Asociatia Exista viata dupa doliu, organizeaza sambata la Biblioteca Judeteana o conferinta pentru cei care nu au cui sa spuna “La multi ani” de 8 Martie.

“Esti un copil sau/si un parinte cu un dor in suflet, de 8 Martie? Cum e sa fii si mama şi tata? Ce faci când viata te obliga sa inveti acest rol?
Vrei sa-ti faci un cadou, tie sau copilului tau? Vino, singur/a sau insotit/a de copii, sa confectionam impreuna o rama de tablou sau un suport de lumânare. Serbam Ziua MAMEI – aducind un omagiu parintelui singur, care a invatat sa fie si mama si tata, savuram un ceai impreuna cu prieteni, care simt la fel, - invatati sa confectionati un suvenir, materiale necesare sunt asigurate, iar confectiile vor fi operele dumneavoastra de arta”, arata organizatorii.
 

Crosul Divelor pentru o cauza nobila

Tot sambata are loc cea de-a doua editie a Crosului Divelor, dedicat in exclusivitate doamnelor si domnisoarelor, prin care Runners Club sarbatoreste feminitatea, spiritul sportiv dar si daruirea.Divele sunt asteptate la alergare intr-o tinuta primavaratica compusa din tutu, colanti colorati, flori in par si accesorii feminine, dupa preferinte! Diva cea mai creativa va fi, bineinteles, premiata! Cea mai frumoasa parte a evenimentului este insa faptul ca 20% din fondurile adunate din taxa de participare vor fi donati tinerilor cu insuficienta renala, ingrijiti de Asociatia pentru Solidaritate si Empatie Claudia Safta.

Women leadership

Conferinta The Woman, singura conferinta de women leadership din Romania care a reusit sa isi pastreze continuitatea si sa creasca de la editie la editie, va avea loc vineri, 6 martie. Ziua femeii este doar oportunitatea, scopul evenimentului, insa, este de a dezvolta comunitatea de femei in business prin valoarea si calitatea pe care formatul evenimentului o aduce: speakeri alesi cu grija, workshopuri interesante, surprize de tot felul. Peste 300 de femei de afaceri, CEO si femei in pozitii de management in cadrul unor companii, freelancerii, jurnalisti si bloggeri vor participa la eveniment.
 

Adauga comentariu