Topul celor mai nesimțite chirii din Cluj-Napoca

Prețurile foarte mari la chirii în Cluj-Napoca au ajuns subiecte de glume pe net. Tot ca urmare a chiriilor exorbitante, a fost creată o asociație a chiriașilor și o pagină de Facebook, numită sugestiv Chirii Police Cluj-Napoca. Creatorii paginii analizează cele mai nesimțite prețuri la chirii și le postează pe internet. Nu că s-ar rezolva ceva, dar măcar le bat obrazul proprietarilor care au tupeul să ceară prețuri ca în vestul Europei.

Cea mai mare chirie postată pe pagina Chirii Police Cluj-Napoca este de 1.300 euro. Cel puțin două cazuri cu un așa preț au fost postate pe inițiatorii paginii respective. Totul este argumentat cu fotografii, ca oamenii să se convingă pe ce solicită atâția bani proprietarii cu tupeu.

“Iată următoarea oferta irezistibilă în Viena adică vroiam să zic Plopilor. Apartament modern cu 4 camere pentru numai 1300€. Sunați acum, să nu-l ratați! Iar dacă mergeți să-l închiriați, pregătiți 3250€ așa dintr-una în ca$h”, scrie în descrierea ofertei de pe locul I.

chirie 1300 euro

Locul fruntaș este ocupat de două proprietăți care sunt scoase la închiriat pentru 1.300 euro.

„Ia să vedem oferta cea mai scumpă ce am postat-o noi. Nu zic că nu arată bine locuința, dar nici nu e nu știu ce. Costă doar 1300€. Deși dacă imită apartamentele din telenovele turcești, asta nu înseamnă că e neapărat modern sau de lux. Avem aici 2 dormitoare, un living, o bucătărie și 2 băi. Doar atât. Ce? Ai crezut că va fi și jacuzzi, masseur, curățenie oferită de 3 ori pe săptămână sau frigider cu dozator de Moët (e o șampanie dacă nu stiati, voi plebelor)? Bineînțeles e menționat din nou că oferta e făcută pentru cei pretențioși? (Care-i faza cu subcultura asta nouă? Sunt ceva hipsteri noi sau sunt preoți fugiți de la biserică? Sau cum arata? De unde provin?). Ok, enjoy”, au scris realizatorii paginii de Facebook despre chiria cu 1.300 euro.

chirie 1300 euro

Locul II în topul chiriilor nesimțite revine unui proprietar care a îndrăznit să ceară fix 750 euro pentru un apartament.

“Haideți să îl ajutăm pe săracul proprietar ca să poată să plătească ratele mai repede. Sau dacă nu a luat apartamentul asta frumos de 2 dormitoare + living cu credit atunci sa îl ajutam să meargă în excursii lunar din banii voștrii. Mi chiar e milă de el. 750€ FIX (scuze că urlu, dar și el exact așa a scris -e atât de flămând de banii voștrii). Enjoy, eu ma mut pe Luna”, se arată în descrierea de pe pagina de Facebook.

chirie 750 euro

Locul III se atribuie unui proprietar care solicită aproape 500 de euro pentru un apartament clasic.

“Ziceți-mi și mie acest anunț cum e justificat? Avem un apartament clasic cu living + dormitor cu nimic extra, aș zice și că boring cu doar 480€. No comment”, afirmă realizatorii paginii Chirii Police Cluj-Napoca.

chirie 450 euro

Mențiune specială pentru un proprietar care își dă o cameră în gazdă. Mai există persoane care caută gazdă în secolul XXI?

“Nici nu știam că mai stau oamenii în gazdă. That's so '70s or '80s. La fel și următorul apartament nu a fost renovat de atunci cred: fără termopane, zugrăvit în culori excepționale și are o aură de sinucidere. Mai e și la capătul orașului. Trebuie să le suferi toate astea numai pentru 500 de RON. Eu aș cere bani să stau în condițiile astea în 2017”, se arată în postarea de pe Facebook.

gazda

Dacă trendul prețurilor exorbitante se va menține în Cluj-Napoca, este foarte probabil ca cei care își caută chirie să facă întocmai ca în glumele care circulă pe net:

„După ce s-a convins că nu există absolut nici o șansă să găsească o chirie la un preț decent în Cluj, un student la Filosofie a avut o revelație salvatoare: să-și petreacă toate nopțile în baruri, unde nu doar că va ieși mai bine financiar, dar se va și distra mult mai bine”. 

Comentarii

geo

28.09.2017 17:43

Prost ii ala care da, sau ala care cere? Unii chiar merita sa steie cu anunturile publicate si apartamentele goale. Le vine mintea la cap dupa ce nu-i suna nici dracu.

Dan

19.10.2017 11:34

Cand vreau sa vad cat sunt de cretin, tastez comentarii de asistat mintal.

mihai

26.10.2017 14:17

Din momnet ce daca vrei sa cumperi in zona Plopilor un apartement de 3 camere gasesti doar in jur de 120K -130K, de ce ar fi mica o chirie de 1K ? Astia care stati in chirie de ce nu  va cumparati imobilele sa fiti propritari daca e asa rau sa fii chirias ?   

Adauga comentariu