TOPUL celor mai IMPORTANTE realizări ale lui Emil Boc în Cluj-Napoca + câteva sugestii de REȚINUT

Emil Boc e primarul, probabil ales pe viață, al municipiului Cluj-Napoca. În cei 16 ani de „primărit”, Boc s-a făcut remarcat prin multe realizări notabile, iar rezultatul se vede. Clujul a devenit cel mai important oraș în România, după București, datorită viziunii incredibile și a managementului de 5 stele al drăgălașului edil. 

Ziar de Cluj vă prezintă un top al celor mai importante realizări ale lui Emil Boc din ultimii ani și, totodată, îi prezintă primarului anumite sugestii care, credem noi, ar putea îmbunătăți semnificativ viața tuturor clujenilor.

Ordinea realizărilor din acest top este pur aleatorie, fiindcă e greu să decidem care e mai importantă pentru viața clujeanului de rând.

Inaugurarea maimuței Nelson
Statuia maimuței Nelson a fost inaugurată în 2015. A avut parte de intonare de imnuri, discursuri și aplauze. Neprețuitul monument a venit ca un rezultat firesc al înfrățirii cu orașul Rockford, SUA. 

Organizarea unei galerii profesioniste pentru Simona Halep
Prietenia dintre Emil Boc și familia Halep a atins cote de nebănuit. Edilul a format o galerie profesionistă și a însoțit-o pe Halep la meciurile de FED Cup, unde România a câștigat (50% a fost meritul galeriei clujene). Nu a fost lipsit nici de la Wimbledon, doar că acolo bătutul tobei e interzis.

I-a urat Universității Cluj „La Mulți Ani!” pe Facebook
Universitatea Cluj a împlinit 100 de ani, o cifră minunată pentru un club legendar. Emil Boc și-a propus să promoveze echipa în Liga 1, însă a eșuat lamentabil. Totuși, le-a urat „studenților” un sincer și călduros „La Mulți Ani!” pe Facebook.

Construcția unui sistem revoluționar de piste de biciclete
În ERA Boc, clujenii sunt încurajați să renunțe la mașini și să circule cu „mijloace de transport alternativ”. Astfel, a fost creat un circuit european de piste de bicicletă, extrem de eficient și 100% sigur pentru toată lumea (de la pietoni la bicicliști). Pistele sunt dotate cu cele mai revoluționare tehnici de mânuit bidineaua. 

Inaugurarea unui parking circular, cel mai mare din Europa de Est
Știrea a ajuns și pe CNN, datorită clujenilor extrem de fericiți care au dat like. Dacă nu ne credeți, aici aveți linkul: CLICK AICI

Înfrâțirea cu orașul Be'er Sheva
Cluj-Napoca e înfrățit cu foarte multe orașe, 99% fiind atât de importante că trebuie să fii profesor de geografie să le recunoști pe hartă. Totuși, se face remarcată înfrățirea cu orașul israelian Be'er Sheva. Orașul nostru a beneficiat enorm în urma acestei înfrățiri. În 2015, un jurnalist „frate” din Israel a scris un articol despre Cluj-Napoca. Astfel, 15 turiști au invadat hotelurile din localitate. 

A rupt Facebook-ul în două
Se zvonește că Mark Zuckerberg a comandat un server special doar pentru Emil Boc, fiindcă platforma socială nu mai făcea față de la atâtea poze, mesaje de felicitări și filmulețe postate. Desigur, doar cu realizări notabile.

Sugestii pentru domnul primar Emil Boc

În aceeași notă a realizărilor notabile, vrem să trecem în agendă câteva sugestii. Să se considere că este un fel de bugetare partikipativă din partea noastră, ca simpli cetățeni ai orașului. 

Construcția de terenuri de iarbă pentru tenis
Simona Halep a mărturisit, imediat după finala câștigată la Wimbledon, că în România nu există terenuri de iarbă unde să se antreneze. În aceste condiții, Clujul ar putea fi din nou deschizător de drumuri, prin construcția unor terenuri de tenis pe iarbă, la cele mai înalte standarde. Dacă se încadrează într-un buget de 200 milioane de euro suntem mulțumiți. 

Construcția de piste pentru monociclu electric
Mijloacele de transport alternativ sunt infinite, astfel că monociclul electric pare o variantă de luat în calcul. Construcția de piste profesioniste pentru monociclu ar fi un prim pas spre normalitate. Desigur, dacă există și doritori de monociclu clasic din 1900, nu ne opunem. 

Dotarea poliției locale cu mașini electrice Tesla
Poliția locală este chintesența bunei funcționări a Clujului. În aceste condiții, se impune dotarea agenților cu mașini electrice ultimă generație Tesla. Neapărat să fie full-option, modele ce sar peste 100.000 dolari, nu secondurile sub 35.000. 

Lărgirea Someșului la nivelul Dunării și dotarea cu vapoare de croazieră
Turismul în Cluj-Napoca ar crește semnificativ dacă Someșul ar fi lărgit artificial la nivelul Dunării și, după modelul Budapesta, ar fi dotat cu vase de croazieră. 

Construcția unui patinoar și înființarea unei echipe de hochei pe gheață 
Un oraș de talia Clujului nu poate să fie lipsit de un patinoar profesionist cu o capacitate de cel puțin 10.000 de locuri. Următorul pas ar fi înființarea unei echipe profesioniste de hochei pe gheață. 

Înființarea unui MEGA FESTIVAL de manele pe Cluj Arena
Pe timpul verii, atunci când programul o permite, înființarea unui mega festival de manele pe Cluj Arena. 

Adauga comentariu